În primul rând, rugăciunea este practic un dialog între o persoană și un spirit, mai exact către Dumnezeu.
Conform Bisericii Ortodoxe, există trei tipuri de rugăciune. Este vorba despre rugăciunea de slavă, rugăciunea de mulțumire, dar și cea de cerere. De asemena, sunt și rugăciuni care ne feresc de necazuri și ne protejează.
Ce trebuie să facem pentru a ne putea îndeplini o dorință? Există o rugăciune care trebuie rostită de zece ori pe zi, marți, timp de nouă săptămâni.
Această rugăciune făcătoare de minuni și care poate să ne îndeplinească dorințele durează mai puțin de cinci minute, iar dacă este spusă din suflet, ajunge direct la Dumnezeu și astfel ne poate ajuta să realizăm tot ceea ce ne-am propus.
Rugăciunea care îndeplinește orice dorință se spune de 10 ori pe zi, timp de 9 marți. De asemenea, în timp ce o rostim trebuie să avem și o lumânare sfințită aprinsă.
Trebuie să o rostim și în momentul în care suntem liniștiti și de asemenea, trebuie să ne gândim și la Dumnezeu. Se spune că această rugăciune este atât de puternică încât înainte de terminarea ei, ceea ce am cerut ajungem să și primim.
Rugăciunea este către Sfânta Maria, iar prin ea, o rugăm să ne ducă dorința către Dumnezeu Tatăl. În Biserica Ortodoxă se spune că Fecioara Maria va media rugăciunea, iar aceasta va ajunge direct la Dumnezeu, pentru a putea fi îndeplinită.
Rugăciunea către Fecioara Maria, pe care trebuie să o rostim marți, de zece ori, este următoarea:
”Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).
Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”
Mai apoi se spune și rugăciunea ”Tatăl Nostru”, urmată de alte câteva cuvinte:
”Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.
Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.