News

Rugăciunea către Sfântul Duh care se rostește de Rusalii. E bine să o spui după ce te trezești

06.06.2020 | 20:00
Rugaciunea catre Sfantul Duh care se rosteste de Rusalii E bine sa o spui dupa ce te trezesti
Rugăciunea către Sfântul Duh care se rostește de Rusalii. E bine să o spui după ce te trezești. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Cunoscută ca și Pogorârea Sfântului Duh, sărbătoarea Rusaliilor este trecută în calendarul ortodox cu cruce roșie fiind cinstită în Biserica Ortodoxă cu multă evlavie. În această zi se rostesc rugăciuni speciale care au menirea de a cere Duhului Sfânt protecție, ghidare și iertare.

7 rugăciuni închinate lui Dumnezeu se rostesc de Rusalii

Duminica Rusaliilor, prin intermediul rânduielilor bisericești, ne amintește de 7 rugăciuni speciale care se rostesc în această zi de mare sărbătoare. Credincioșii care nu au posibilitatea de a ajunge la slujbă pot rosti una dintre acestea imediat ce s-au trezit, ruga fiind dedicată lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

În această zi de mare sărbătoare creștinii ortodocși se roagă pentru ajutor, dar și pentru ghidare și iertarea păcatelor. Se spune că rugăciunea îndreptată către Duhul Sfânt face adevărate minuni și pe deasupra, ferește oamenii de rele și de necazuri.

Rugăciune puternică care se rostește de Rusalii

„Binecuvântat eşti, Doamne, Stăpâne atotţiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare şi noaptea ai făcut‑o să lucească cu raze ca de foc; Cel ce ne‑ai învrednicit pe noi să trecem lungimea zilei şi să ne apropiem de începutul nopţii.

ADVERTISEMENT

Ascultă rugăciunea noastră şi a întregului Tău popor şi ne iartă nouă, tuturor, păcatele noastre cele de voie şi cele fără de voie. Primeşte rugăciunile noastre cele de seară şi trimite mulţimea milei Tale şi a îndurărilor Tale peste moştenirea Ta.

Ocroteşte‑ne pe noi cu sfinţii Tăi îngeri; întarmează‑ne pe noi cu armele dreptăţii Tale. Îngrădeşte‑ne pe noi cu adevărul Tău; păzeşte‑ne pe noi cu puterea Ta; mântuieşte‑ne pe noi de toată primejdia şi de tot vicleşugul celui potrivnic; şi ne dăruieşte nouă şi această seară, cu noaptea ce vine (şi toate zilele vieţii noastre), desăvârşită, sfântă, paşnică, fără păcate, fără sminteală, fără nălucire.

ADVERTISEMENT

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pentru ale Tuturor Sfinţilor, care din veac au bineplăcut Ţie. Amin”. 

O altă rugăciune, de data aceasta mai scurtă, care se rostește de Rusalii este rostită de credincioși pentru a avea forță, dar și pentru a avea împliniri în viață. Ruga este îndreptată tot spre Dumnezeu cel care vede toate și este pretutindeni alături de noi.

ADVERTISEMENT

„Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Slavă Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh, Amin”. 

 

 

 

ADVERTISEMENT