Life

Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care face minuni! Are cea mai mare putere de ziua lui

23.04.2021 | 06:00
Rugaciunea catre Sfantul Gheorghe care face minuni Are cea mai mare putere de ziua lui
Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care face minuni! Are cea mai mare putere de ziua lui. Sursa foto: a1.ro
ADVERTISEMENT

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanți din creștinism, continuă să facă minuni chiar și după moarte, rugăciunile care îi sunt închinate având o putere foarte mare dacă sunt înălțate în ziua de 23 aprilie. 

Rugile care i se adresează ajută oamenii să treacă peste toate greutățile vieții. Credincioșii de pretutindeni le folosesc pentru a cere iertare pentru păcatele lor, pentru miluire sau pentru a scăpa de toate slăbiciunile fie trupești, fie sufletești.

ADVERTISEMENT

În plus, rugăciunea către Sfântul Gheorghe este grabnic ajutătoare. Este de folos în clipele grele și în momentele de răscruce pe care le au oamenii. Ruga aceasta ajută pe fiecare în parte, în special dacă este rostită în fiecare an, în ziua de 23 aprilie.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

„Ca un izbăvitor al celor robiți și celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

ADVERTISEMENT

Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

ADVERTISEMENT

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului.

De aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin”. 

ADVERTISEMENT

Înfățișat în iconografie călare, ținând o suliță în mână cu care ucide balaurul, Sfântul Gheorghe, are o putere imensă. Se spune că balaurul îl înfățișează pe Satan sau chiar Imperiul Roman, dar și lupta sa pentru binele creștinilor.

ADVERTISEMENT