Life

Rugăciunea de marți. Rostește-o de dimineață pentru bunăstarea ta și a familiei

22.06.2020 | 20:42
Rugaciunea de marti Rostesteo de dimineata pentru bunastarea ta si a familiei
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești joi, dimineața
ADVERTISEMENT

Rugăciunile sunt adresate lui Dumnezeu și pot fi îndreptate spre Ceruri în orice moment al zilei. De asemenea, credincioșii se roagă pentru iertarea păcatelor, pentru bunăstarea lor și a membrilor familiei sau pentru a îndepărta gândurile rele și necurate.

În plus, rugăciunile mai pot fi rostite de creștinii ortodocși pentru ajutor la serviciu, dar și atunci când trecem prin momente grele sau avem necazuri în viață. Totodată, acestea pot fi rostite atât în Biserică, cât și acasă, într-un loc în care suntem înconjurați de icoane și lumânări.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea rostită în fiecare dimineață de marți are menirea de a mărturisi păcatele noastre Domnului Isus Hristos, dar mai ales pentru bunăstarea noastră și a familiei. Aceasta se rostește încă de la primele ore ale dimineții, înainte de a lua anafură.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești marți, dimineața

Este foarte important să rostim rugăciunea înainte de a începe sarcinile pe care le avem de îndeplinit pe parcursul zilei. Așadar, ruga este indicat să fie rostită înainte de masă pentru a cere curățarea sufletului de păcate, dar și pentru a cere pocăință.

ADVERTISEMENT

„Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare.

Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată.

ADVERTISEMENT

Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El.

Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui.

ADVERTISEMENT

Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Prorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc până la capătul vieţii mele.

Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor răposaţi, şi să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin”.

ADVERTISEMENT