Life

Rugăciunea de Schimbarea la Față a Domnului. Se spune pentru îndeplinirea dorințelor și alinare sufletească

05.08.2020 | 22:43
Rugaciunea de Schimbarea la Fata a Domnului Se spune pentru indeplinirea dorintelor si alinare sufleteasca
Rugăciunea de Schimbare la Față a Domnului. Se spune pentru îndeplinirea dorințelor și alinare sufletească. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Isus Hristos, cinstită de credincioșii din lumea întreagă pe data de 6 august, este un moment important pentru pomenirea sufletelor celor plecați la Ceruri, dar mai ales pentru rugăciune. Fie că sunteți acasă, fie la Biserică închinați o rugăciune către Dumnezeu în această zi.

Se spune că există o rugă puternică care are menirea de a îndeplini cele mai arzătoare dorințe și totodată, aduce alinare sufletească. Rugăciunea are mai multe variante care se pot rosti în această zi de mare sărbătoare, dar tot ce contează este să fie rostită din suflet.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta trebuie rostită în genunchi, cu o lumânare aprinsă, însă cel mai important este ca oamenii să creadă. Creștinii trebuie să aibă credință în Dumnezeu și speranță în suflet, numai așa dorințele lor vor ajunge să se îndeplinească.

Rugăciune puternică de Schimbarea la Față a Domnului. Îndeplinește toate dorințele

„Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

ADVERTISEMENT

La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

ADVERTISEMENT

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.

Tradiții și obiceiuri de Schimbarea la Față a Mântuitorului

Schimbarea la Față a Domnului este prăznuită în timpul postului Sfintei Marii, ziua de 6 august fiind trecută în calendarul ortodox cu dezlegare la pește. Numită și Obrejenia, sărbătoarea de pe 6 august aduce o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții pe care oamenii le păstrează din vechime.

ADVERTISEMENT

Printre superstiții se numără faptul că în această zi nu este bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat cu cineva, așadar este un moment bun ca oamenii să se împace. Se spune că cine este certat pe 6 august va rămâne așa tot anul.

Totodată, în această zi de mare sărbătoare nu se spală, nu se coase și nu se calcă, în caz contrar casa gospodinelor va fi năpădită de ploșnițe și păduchi. În plus, nu se lucrează la câmp sau în grădină.

ADVERTISEMENT