News

Rugăciunea extrem de puternică! Se spune doar în Săptămâna Luminată

01.05.2019 | 16:47
Rugăciunea extrem de puternică!

Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare pentru creștini, ce se termină după 50 de zile. Mai exact, în momentul când vom sărbători Rusaliile.Din bătrâni e lăsat ca, odată cu Învierea Domnului, se deschid porțile raiului pentru sufletele păcătoșilor din iad, de la Adam și până la cea de-a doua venire a Mântuitorului.

Rugăciunea se spune doar în Săptămâna Luminată

Așadar, Săptămâna Luminată stă sub semnul luminii și prima slujbă din săptămână începe prin ”Veniți de luați lumină”. Din noaptea Învierii și până la Înălțarea Domnului Iisus Hristos, în Biserică se cântă ”Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime, că slava Domnului peste tine a răsărit”.

Prin noul Ierusalim se face referire la Ierusalimul cel veșnic. De știut este că, pe lângă tradițiile și obiceiurile din această săptămână, se amintește și de o rugăciune puternică, care se spune doar în perioada cu pricina, iar cei care o rostesc sunt ajutați să scape de necazuri și boli.

Rugăciunea extrem de puternică! Se spune doar în Săptămâna Luminată
Ruga se spune doar în Săptămâna Luminată

Te scapă de boli și necazuri

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al găririi în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău. Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosul! Dumnezeule, curăţeşte-mă pe mine, păcătosul! Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mântuieşte-mă!

Fără de număr am greşit, Doamne, iartă-mă! Bine eşti cuvântat, Stăpâne Atotţiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare şi noaptea ai strălucit-o cu raze de foc; Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei şi a ne apropia de începuturile nopţii; ascultă rugăciunea noastră şi a tot poporul Tău şi ne iartă nouă tuturor păcatele noastre cele de voie şi cele fără de voie. Primeşte rugăciunile noastre cele de seară şi trimite mulţimea milei Tale şi a îndurărilor Tale peste moştenirea Ta.

Ocroteşte-ne cu Sfinţii Tăi Îngeri, întrarmează-ne cu armele dreptăţii Tale, îngrădeşte-ne cu adevărul Tău, păzeşte-ne cu puterea Ta. Mântuieşte-ne de toată primejdia, de tot vicleşugul celui potrivnic şi ne dăruieşte şi această seară cu noaptea ce vine şi cu toate zilele vieţii noastre desăvârşit, sfântă, cu pace, fără de păcate, fără sminteală şi fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi ale tuturor Sfinţilor, care Ţi-au plăcut din veac. Amin.”

Tags: