Life

Rugăciunea făcătoare de minuni în Postul Paștelui. Te scapă de cele mai grele necazuri

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care trebuie să o rostești în Postul Paștelui, timp de 40 de zile. Se spune că prin ea scapi de necazuri.
27.02.2023 | 20:10
Rugaciunea facatoare de minuni in Postul Pastelui Te scapa de cele mai grele necazuri
Această rugăciune se rostește pe tot parcursul Postului Paștelui. Sursa foto: Doxologia
ADVERTISEMENT

Am intrat în Postului Paștelui, care va dura 40 de zile, mai exact, până pe 16 aprilie. În această perioadă, creștinii trebuie să se abțină de la alimentele de frupt și să facă multe fapte de milostenie. De asemenea, este nevoie și de multă rugăciune, mai ales pentru cei care au necazuri.

Rugăciunea din timpul postului Paștelui care te scapă de necazuri

Prin rugăciune, mulți oameni au reușit să aibă dorințe îndeplinite, să se vindece de boli, să scape de poveri sufletești și să aibă de a face cu minuni. Toate acestea, după ce au rostit totul cu multă credință și sinceritate către Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Se spune că în timpul rugăciunii trebuie înlăturate toate gândurile rele și să stai departe de agitație, pentru a nu-ți fi distrasă atenția. Marii părinți ai religiei creștin-ortodoxe au constatat că dorințele credincioșilor devin mai rapid realitate dacă sunt spuse cu multă concentrare.

Atunci când ne rugăm nu doar că este nevoie de înlăturarea tuturor factorilor negativi, ci și să ne așezăm în genunchi, cu mâinile împreunate și cu fața către icoană. Ideal ar fi și să aprindem o candelă sau o lumânare, care fac rugăciunea mai puternică.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-a constatat că Efrem Sirul este unul dintre marii sfinți care fac minuni și schimbă astfel în bine viețile oamenilor. Rugăciunea către el este ca un ritual de purificare, iar după ea urmează 3 serii, de către 4 mătănii.

”Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! (se face metanie), Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul! (se face metanie), Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă! (se face metanie), Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă! (se face metanie). 

ADVERTISEMENT

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău. Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”, poți spune către Sfântul Efrem Sirul, indiferent de timpul zilei.

Cine a fost Sfântul Efrem Sirul

Sfântul Efrem Sirul s-a născut în anul 306, în localitatea Nisibe, cunoscută în prezent ca Nusaybin și situată în provincia turcească Mardin, în aropiere de granița cu Siria. Părinții lui au fost creștini și au încercat mereu să-l învețe despre tot ce înseamnă credința în Dumnezeu, scrie crestinortodox.ro

ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește anual pe Sfântul Efrem Sirul, pe data de 28 ianuarie. În urma morții sale, din 9 iunie 373, el ne-a lăsat atât rugăciunea făcătoare de minuni, cât și o serie de imnuri despre teologie și cuvinte înțelepte. Viața și-ar fi petrecut-o printre cărți și prin răspândirea credinței față de Dumnezeu.

ADVERTISEMENT