Life

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o spunea în fiecare zi de sâmbătă. Face adevărate minuni

Arsenie Boca avea o rugăciune specială, pe care o rostea în fiecare sâmbătă. Face adevărate minuni pentru cei care o spun.
11.03.2023 | 08:00
Rugaciunea pe care Arsenie Boca o spunea in fiecare zi de sambata Face adevarate minuni
Rugăciunea rostită în fiecare sâmbătă de Arsenie Boca. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Care este rugăciunea rostită de Arsenie Boca în fiecare sâmbătă. Este făcătoare de minuni și se numără printre rugăciunile pe care duhovnicul le spunea în fiecare zi a săptămânii.

Rugăciunea rostită în fiecare sâmbătă de Arsenie Boca

Arsenie Boca a trăit în perioada 29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989. Deși au trecut ani buni de la moartea sa, a rămas cel mai iubit duhovnic din istoria recentă a României. Mulți îl consideră un sfânt, iar sute de pelerini merg zilnic la mormântul său, aflat la Mănăstirea Prislop.

ADVERTISEMENT

A fost stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop. Acolo veneau mii de credincioși, acesta fiind motivul pentru care a intrat în vizorul Securității.

Cu toate că este considerat un sfânt, Biserica Ortodoxă nu l-a canonizat până acum, cazul său fiind încă în dezbatere. S-au scris multe despre Arsenie Boca, inclusiv că ar fi apărut la înmormântarea mamei sale, deși se afla la muncă forțată, fiind supravegheat de comuniști în acea perioadă.

ADVERTISEMENT

De altfel, a apărut și ipoteza că ar fi fost un apropiat al Mișcării Legionare și că l-a găzduit la Mănăstirea Prislop, de mai multe ori, pe călugărul Plămădeală Leonida, condamnat pentru instigare la violență. A fost închis la Securitatea din Brașov, dar și trimis la muncă la Canalul Dunăre-Marea Neagră. A mai fost închis și la Jilava, București, Timișoara și Oradea.

În afară de faptul că a fost un cunoscut duhovnic și teolog, Arsenie Boca a fost și pictor. A pictat biserica din Drăgănescu, aflată la 25 km de București. A mai pictat, de asemenea, și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.

ADVERTISEMENT

În ciuda teoriilor apărute de-a lungul timpului, Arsenie Boca a rămas în conștiința populară ca un mare credincios, trimis al Domnului pe pământ. A fost dedicat convingerilor sale și credinței în Dumnezeu.

Arsenie Boca avea câte 7 rugăciuni pe care le rostea săptămânal, câte una pe zi, notează respectsiprietenie.ro. Ziua de sâmbătă nu făcea excepție.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea de sâmbătă

Pentru ziua de sâmbătă duhovnicul avea o rugăciune specială, care face adevărate minuni. Aceasta ar trebui rostită de fiecare și este prezentată în rândurile de mai jos.

“Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, toată ziua, să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai mila de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin!”

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori