Rugăciunea pe care e bine să o rostești de Sfântul Andrei, dimineața, după ce te trezești, se spune că este una foarte puternică. Totodată, este rostită de peste 2.000 de ani, iar credincioșii cred în puterea ei.
Pe 30 noiembrie credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei. Acesta mai este considerat și ocrotitorul României. Există numeroase tradiții și superstiții legate de această mare sărbătoare, care încep chiar din această seară.
Mai mult de atât, ziua de Sfântul Andrei are cruce roșie în calendar. Se spune că în această zi nu este bine ca nimeni să muncească. Totodată, credincioșii merg la biserică și respectă mai multe obiceiuri.
Rugăciunea pe care e bine să o rostești de Sfântul Andrei este și ea foarte importantă. Se spune că aceasta este foarte puternică. Mai mult de atât, te ferește de boli, de necazuri, dar și de gândurile rele ale celor din jur
Rugăciunea este rostită de creștini de peste 2.000 de ani și oferă practic o aură de protecție pentru credincioși, încă de la primele ore ale dimineții. „Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.
Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.
Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea pe care e bine să o rostești de Sfântul Andrei.
Tot în această zi de mare sărbătoare mai sunt și tradiții și obiceiuri care trebuie respectate. Astfel, de Sfântul Andrei nu se lasă furcile și coasele afară. Totodată, femeile nu au voie să folosească acul și ața, pentru că se spune că vor fi pedepsite.
Practic această zi este una de odihnă, dar și de rugăciune. Munca este și ea interzisă, pentru că în caz contrar oamenii care nu respectă regula pot să se îmbolnăvească, ori să aibă parte de necazuri.
Pe lângă rugăciunea de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie nu se vorbește urât, de asemenea. O altă tradiție mai spune că femeile nu trebuie să își perie părul. Se spune că cele care își piaptănă părul atâtea fire câte cad și vor fi pe dinții periei înseamnă numărul de ghinioane din anul următor.