News

Rugăciunea „Tatăl Nostru” se va modifica la slujbele catolice începând de duminică. Cum va suna de acum 

25.11.2020 | 19:59
Rugaciunea Tatal Nostru se va modifica la slujbele catolice incepand de duminica Cum va suna de acum
Rugăciunea „Tatăl Nostru” se va modifica la slujbele catolice începând de duminică. Cum va suna de acum. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Schimbare importantă pentru Biserica Catolică. Rugăciunea „Tatăl Nostru” se va modifica începând cu data de 29 noiembrie 2020, prima zi a noului an liturgic după ritul roman sau latin. Schimbarea se va produce în majoritatea eparhiilor italiene. 

Celelalte biserici vor avea timp să facă modificările până la Paștele 2021, informează hotnews.ro. Un singur verset a fost modificat din structura rugăciunii, iar schimbarea a fost aprobată de Papa Francisc.

ADVERTISEMENT

Anunțul privind această modificare a fost făcut de către reprezentanții Conferinței episcopale italiene în urmă cu doi ani și va fi aplicată începând cu această duminică.

Rugăciunea „Tatăl Nostru” se va modifica la slujbele catolice începând de duminică

Rugăciunea „Tatăl Nostru” nu va mai suna așa cum o știm cu toții. Noua versiune va fi adoptată de majoritatea bisericilor din Italia, iar celelalte au timp să se pregătească până la Paștele din 2021. Este modificat un singur verset din cea mai cunoscută rugăciune din lume.

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif a dorit ca această schimbare să aibă loc, susținând că versetul „nu ne duce pe noi în ispită” trebuie modificat în „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită” întrucât nu Dumnezeu îl conduce pe om către păcat.

Modificarea a fost aprobată de Papa Francisc în calitatea sa de suveran al Statului Cetății Vaticanului, cât și de șef al Sfântului Scaun.

ADVERTISEMENT

„’Nu mă lăsa să cad în ispită’ este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat“, spunea Papa Francisc în anul 2017.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francis Doboș, a precizat că nu va fi aplicată nicio modificare a textului rugăciunii la Biserica Catolică din România, cel puțin nu foarte curând, potrivit evz.ro.

ADVERTISEMENT

„În România, deocamdată nu s-a luat nicio decizie, iar dacă se va lua va fi în viitor, dar nu este nicio grabă. Fiecare țară se adaptează când consideră că este momentul cel mai bun pentru a aduce această îmbunătățire. Franța a făcut acest update în trecut, iar acum a fost rândul Italiei.

Biserica Catolică din fiecare țară se adapteze și încearcă, atunci când consideră, să aducă la zi rugăciunile, pentru că și limba este un organism viu și poate nu mai exprimă același sens pe care îl exprimau cândva aceleași cuvinte. (…) Este destul de înfierbântat să se spună că se modifica rugăciunea. Vaticanul nu face nimic, este la latitudinea fiecărei țări”, a explicat acesta, conform sursei menționate.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink