Life

Rugăciunea zilei de duminică. Rostește-o în zorii zilei pentru a fi ferit de rele săptămâna viitoare

27.06.2020 | 19:04
Rugaciunea zilei de duminica Rostesteo in zorii zilei pentru a fi ferit de rele saptamana viitoare
Rugăciunea zilei de duminică. Rostește-o în zorii zilei pentru a fi ferit de rele săptămâna viitoare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Nu cred că există credincios pe această lume care să nu cunoască rugăciunea zilei de duminică care se rostește încă de la primele ore ale dimineții, imediat cum te-ai trezit. Se spune că această rugăciune este foarte puternică fiind o adevărată făcătoare de minuni.

Efectele rugăciunii de duminică sunt și mai puternice dacă este rostită timp de 9 duminici, la aceeași oră. De asemenea, credincioșii trebuie să aibă aprinse în timpul înălțării rugăciunii către Dumnezeu 9 lumânări din ceară curată (naturală).

ADVERTISEMENT

Preoții ne spun că rugăciunea rostită în ziua de duminică poate fi împărțită cu alte 9 persoane, în fiecare zi de rugă, pentru a avea spor în toate și a fi ferit de rele în zilele următoare, până la următoarea zi de duminică.

Rugăciunea zilei de duminică făcătoare de minuni

„Doamne, auzi rugăciunea mea! Ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta. Auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău. Că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta.

ADVERTISEMENT

Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o călca în picioare. Făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri. Mâhnit e duhul în mine. Și inima mea e încremenită înlăuntrul meu.

Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoșat. Degrab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu.

ADVERTISEMENT

Nu-ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt. Fă să aud dimineață mila Ta, că la Tine mi-i nădejdea.

Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. ScăpĂ-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății.

ADVERTISEMENT

Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău. Amin”.

ADVERTISEMENT