Sport

Rugămintea lui Edi Iordănescu după România – Ucraina 3-0: ”A fost ‘Generația de Aur’, aceasta nu e din niciun metal! E ‘Generația de Suflet’!”

Edi Iordănescu a fost entuziast după victoria din meciul România - Ucraina 3-0, însă a cerut să nu se facă niciun fel de comparație cu alte generații.
Rugamintea lui Edi Iordanescu dupa Romania  Ucraina 30 A fost Generatia de Aur aceasta nu e din niciun metal E Generatia de Suflet
Edi Iordănescu a fost entuziast după victoria din meciul România - Ucraina 3-0, însă a cerut să nu se facă niciun fel de comparație cu alte generații. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au avut un debut de vis la turneul final din Germania cu o victorie ireală în fața unui adversar extrem de puternic și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea din faza grupelor.

Edi Iordănescu, reacție de milioane după România – Ucraina 3-0

În conferința de presă susținută la finalul partidei România – Ucraina 3-0, din prima etapă a Grupei E de la EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a vorbit despre o ”generație de suflet”.

ADVERTISEMENT

”E o zi memorabilă, românii au fost prezenți în număr mare, mă simt copleșit. Le mulțumesc și românilor din țară, sunt convins că sunt fericiți. Dacă până acum mai aveați dubii, sper că acum mă credeți: echipa aceasta are o inimă mare!

Pleacă trenul într-o oră și jumătate, nu îmi cereți să intru în detalii tactice! Vă rog ceva: am văzut că începe să fie numită în fel și chip generația aceasta, încetați! Nu o numiți în niciun fel! A fost generația de aur, aceasta nu e din niciun metal! E generația de suflet! Nu a mai existat vreo echipă cu un suflet atât de mare!

ADVERTISEMENT

Generația aceasta nu are limite! Băieții aceștia au alergat încontinuu, până când nu i-au mai ținut picioarele și a trebuit să îi schimbăm. E meritul lor total, eu le sunt recunoscător și le mulțumesc!”, a declarat Iordănescu jr.

Marica, reacție fabuloasă după victoria României

Imediat după încheierea jocului, la flash-interviu, Edi Iordănescu a fost și mai exuberant, dar spre final s-a temperat și a anunțat că va încerca să-i țină pe jucători cu picioarele pe pământ pentru următoarele partide.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Nicolae Stanciu, care a fost desemnat cel mai bun jucător al întâlnirii de la Munchen, a ținut să precizeze că aceasta este cea mai fericită zi din viața sa, alături de cele în care i s-au născut fetițele.

Una dintre cele mai spectaculoase reacții după victoria naționalei României i-a aparținut fostului atacant Ciprian Marica. Acesta a spus că ”tricolorii” i-au ”asfaltat” pe ucraineni în partida de la Munchen.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Mircea Lucescu a vorbit în termeni laudativi despre selecționata noastră și l-a felicitat pe Edi Iordănescu pentru felul în care a pregătit jocul. Marele tehnician a fost încântat și atmosfera creată de fanii români.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT
7,20 este cota oferită de BETANO pentru „2 solist” la meciul Belgia - România