News

Trei români repatriați din Africa, suspecți de Omicron. Au fost confirmați pozitiv cu Covid. Update

Primele suspiciuni de infecție cu tulpina Omicron în România. Este vorba despre trei dintre românii repatriați din Africa de Sud. Aceștia au fost depistați pozitiv cu coronavirus.
01.12.2021 | 20:18
Trei romani repatriati din Africa suspecti de Omicron Au fost confirmati pozitiv cu Covid Update
Români repatriați din Africa de Sud, suspecți de infecție cu Omicron, după ce au fost depistati pozitiv cu Covid. Sursa foto: TAROM
ADVERTISEMENT
01-12-2021
19:06

Încă 2 români suspecți de infecție cu Omicron

Potrivit Digi 24, alți doi români aduși din Africa de Sud, marți seară, au fost depistați cu Covid și sunt suspecți de Omicron. Așadar, avem trei suspiciuni de Omicron în țară, până acum.

În timp ce rugbistul se află în spital sub supraveghere, ceilalți doi români ar fi plasați în carantină.

 

Rugbistul este jucător la CSM Știința Baia Mare și s-a numărat printre cei 46 de români aduși, marți, cu un avion, în țară, din Africa de Sud, transmite Digi 24.

S-a trimis, deja, o probă la Institutul Cantacuzino pentru a se vedea dacă a contaminat varianta Omicron. Joi va fi comunicat rezultatul.

ADVERTISEMENT

Joi se va afla dacă rugbistul român are sau nu Omicron. Acum este internat în spital

Sportivului i s-a recoltat marți seara la Aeroportul Internațional Maramureș o probă de tip RT-PCR. În momentul de față se află la spital pentru a fi ținut sub observație, deși starea lui este una bună.

De asemenea, jucătorului român de rugby i se administrează și medicamentația necesară tratării de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino București”, potrivit unui anunț al CJSU Maramureș.

Reacția Ministerului Sănătății

Numele rugbistului ar fi Ovidiu Cojocaru, potrivit surselor Fanatik. Între timp, și Ministerul Sănătății s-a pronunțat în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Sănătății informează că, cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic.

ADVERTISEMENT

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară “Cantacuzino” București.

De asemenea, la momentul la care vom avea rezultatul în privința variantei de SARS-COV-2, va vom informa imediat”, a informat și Ministerul Sănătății.

Reamintim că marți seară un avion TAROM i-a adus în țară pe mai mulți români blocați în Africa de Sud, dar și pe alți cetățeni europeni. Aeronava a avut în total 70 de persoane la bord, dintre care 46 români, și a aterizat la Baza aeriană 90.

Raed Arafat dădea asigurări că românii testați la momentul sosirii au primit rezultat negativ, dar că se mai așteaptă rezultatele unor teste PCR.

”Aveam in avion cetateni romani din Baia Mare, Bucuresti, Calarasi, Ramnicu Valcea, Dolj si Vaslui. Ultimii ramasi la testare sunt cei din Bucuresti-Ilfov.

Am avut 10 cetateni bulgari, au fost luati de Ambasada Bulgariei. Patru cetateni spanoli sunt carantinati si maine vor pleca in tara.

Un cetatean maghiar se afla carantinat in Romania. Pana acum toate testele au fost negative. Nu avem nicio persoana cu probleme de sănătate. La unii s-au recolatt teste PCR, rezultatele venind in urmatoarele ore”, a spus Raed Arafat, la Baza 90.

ADVERTISEMENT