Sport

Rugbyștii de la Știința Baia Mare au intrat în carantină după ce au fost repatriați din Africa de Sud. Sunt sănătoși și ar putea juca finala Cupei României

Rugbyștii de la CSM Știința Baia Mare au ajuns acasă și au fost preluați de autorități pentru a fi plasați în carantină. Toate cele 29 de persoane sunt sănătoase.
01.12.2021 | 10:27
Rugbystii de la Stiinta Baia Mare au intrat in carantina dupa ce au fost repatriati din Africa de Sud Sunt sanatosi si ar putea juca finala Cupei Romaniei
ADVERTISEMENT

Campioana României la rugby CSM Știința Baia Mare a efectuat un turneu în Africa de Sud și a fost blocată două zile pe continentul negru din cauza apariției unei noi tulpini de COVID, botezată de cercetători ”Omnicorn”.

Zborurile din sudul Africii către Uniunea Europeană au fost anulate, dar Guvernul României și autoritățile consulare din Africa de Sud au reușit să-i repatrieze pe sportivi. Aceștia sunt sănătoși și au fost plasați în carantină.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru iubitorii rugbyului

”Zimbrii” au aterizat pe aeroportul din Baia Mare în seara zilei de marți și întreaga delegație a fost testată de personalul medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

Sportivilor și staff-ului le-au fost recoltate probe RT-PCR și, conform subprefectului Rudolf Stauder, care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, membrii delegației sunt sănătoși și au fost plasați în carantină instituționalizată.

ADVERTISEMENT

”Nicio persoană nu are probleme medicale. Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ’Gheorghe Pop de Băsești’, însoțite de echipaje ale poliției și jandarmeriei, la locația de carantinare.

După opt zile vor fi efectuate teste RT-PCR, iar dacă rezultatul probelor este negativ, în a zecea zi cele 29 de persoane pot ieși din carantina instituționalizată”, a transmis subprefectul de Maramureș, Rudolf Stauder.

ADVERTISEMENT

Veste este cum nu se poate mai bună pentru iubitorii sportului cu balonul oval. Dacă testele RT-PCR pe care rugbyștii le vor efectua peste 8 zile vor fi tot negative, iar peste 10 zile vor ieși din carantină, ar putea disputa finala Cupei României cu SCM Timișoara, ultimul meci al anului în rugbyul românesc.

Federația Română de Rugby va lua o decizie joi

Rugbyștii de la Știința Baia Mare au fost testați RT-PCR și înainte de repatrierea din Africa de Sud, iar autoritățile anunță că nu există nici un caz de infectare cu noua tulpină de COVID, în rândul delegației sportive.

ADVERTISEMENT

Dacă testele efectuate marți seara, pe aeroportul din Baia Mare, și cele de peste opt zile vor releva faptul că în continuare nici un sportiv nu este afectat de varianta africană de coronavirus, atunci finala Cupei României la rugby ar putea fi organizată la data inițială – 11 decembrie.

În aceste condiții și oficialii Federației Române de Rugby s-au mobilizat și sunt pregătiți să organizeze ultimul meci al anului însă, o decizie va fi anunțată joi.

”În mod normal finala Cupei României ar trebui amânată pentru că băimărenii abia s-au întors şi vor sta și în carantină în următoarea perioadă. Pentru noi sănătatea lor este mai importantă decât organizarea finalei, dar vom lua o decizie în Biroul Federal de joi”, a punctat președintele FRR, Alin Petrache.

ADVERTISEMENT