Sporturi

CSM Bucureşti şi-a întărit echipa înaintea duelului cu Steaua

Conducătorii clubului din capitală au profitat din plin de pauza competiţională şi s-au mişcat pe piaţa transferurilor, întărind echipa.
09.03.2018 | 14:56
CSM Bucuresti sia intarit echipa inaintea duelului cu Steaua

 Astfel, după ce acum aproape două săptămâni l-au adus pe internaţionalul Johannes van Heerden, acum, înainte de duelul cu Steaua, din Cupa României, “tigrii” au mai perfectat cinci mutări: Cristian Ionescu (venit din liga a treia franceză), Andrei Toader (jucător adus de la Iaşi), georgianul Davit Gigauri şi sud-africanii Danie Faasen (care a mai făcut parte din lotul CSM-ului anul trecut) şi James Wheeler.

Echipa pregătită de Eugen Apjok se află la un pas de semifinalele Cupei României, iar meciul de sâmbătă, cu Steaua, este unul extrem de important prin prisma clasamentului. “Tigrii” sunt pe locul doi, la 3 puncte în urma celor de la Baia Mare, tot atâtea în faţa celor de la Timişoara Saracens şi patru faţă de “roş-albaştrii”. Primele patru echipe merg în semifinalele, iar acolo se întâlnesc locurile 1-3 şi 2-4. În plus, ocupantele primelor două poziţii beneficiază de avantajul de a disputa pe teren propriu meciul pentru calificarea în finala Cupei României. 

Debutează contra fostei echipe

Talonerul Cristian Ionescu a ales să revină în România după o experienţă petrecută în liga a treia franceză. “Mi-era foarte dor de ţară, de aceea m-am întors, dar perioada petrecută în Franţa m-a ajutat să mă dezvolt pe toate planurile, a fost o experienţă de viaţă folositoare din toate punctele de vedere”, a explicat sportivul. La 30 de ani, noua achiziţie a “tigrilor” va debuta tocmai împotriva fostei sale echipe, Steaua, în meciul de sâmbătă, din Cupa României. “Sunt foarte bucuros că am ajuns la CSM, echipă cu care sper să ne îndeplinim obiectivele. Îmi doresc să evoluez contra Stelei, echipa la care am jucat o perioadă. Le ştiu jocul, se bazează mult pe viteză în atac. Noi, însă putem domina pe pachetul de înaintare. Nu ne menajăm deloc între noi la antrenamente, pentru a nu menaja nici adversarul’, a spus noul rugbyst de la CSM Bucureşti. Ionescu a venit cu gânduri mari la echipa aflată acum pe locul doi în clasamentul Cupei României: “Orice trofeu este un obiectiv pentru toţi jucătorii din acest club şi ne dorim să câştigăm Cupa României. Important este să joc cât mai bine şi să-mi aduc aportul la echipă”.

Sud-africanul Wheeler, pariul “tigrilor”

La 21 de ani, James Wheeler este la prima sa aventură de profesionist în afara ţării sale. Sud-africanul, considerat unul dintre cei mai de viitor rugbyşti ai noului val, a mărturisit că este extrem de încântat de transfer: “Toată lumea m-a primit bine, au fost prietenoşi. Este bine că la echipă sunt jucători de mai multe naţionalităţi şi-mi este uşor că vorbesc toţi engleză”. Încântat de ceea ce a găsit la Bucureşti, Wheeler şi-a făcut planuri pe termen lung în ţara noastră, gândindu-se chiar la a face parte din prima reprezentativă a “stejarilor”: “ Rugbyul este un sport în creştere în România. Vreau să mă dezvolt ca jucător, să muncesc bine, să-mi fac un nume şi să ajut CSM-ul cât pot de mult. Dacă muncesc cum trebuie, aş putea ajunge să joc şi pentru naţionala României”. Aripa “tigrilor” abia aşteaptă primul meci, cel cu Steaua, din Cupa României: ”Colegii mi-au spus că va fi un meci greu cu Steaua, dar dacă respectăm ceea ce ne-am propus, cu siguranţă vom face un rezultat bun”