Cele mai citite

Tranzacţia mileniului! Omul care a revoluţionat sportul primeşte 39 de miliarde de lire pentru o companie!

Afacerea mileniului se va încheia în aceste zile. Protagonist este mogulul media, Rupert Murdoch, în varstă de 86 de ani!
14.12.2017 | 17:49
Tranzacţia mileniului! Omul care a revoluţionat sportul primeşte 39 de miliarde de lire pentru o companie!
ADVERTISEMENT

Acest final de an va aduce ceea ce, fără discuţie, este cea mai mare tranzacţie a tuturor timpurilor. 39 de miliarde de lire sterline va primi mogulul media Rupert Murdoch pentru compania sa, Fox, care va fi cumpărată de Disney. 

Astfel, brand-ul înfiinţat de Walt Disney va cumpăra de la miliardarul australian atât compania de filme 21’st Centruy Fox, dar şi canalele de televiziune care aparţin de concern (Fox News, Fox Sports, etc). 

ADVERTISEMENT

Rupert Murdoch se îmbogăţeşte, statul britanic răsuflă uşurat

Prin această tranzacţie, statul britanic îşi ia o piatră de pe inimă. Murdoch era la un pas să cumpere televiziunea Sky pentru 11,7 de miliarde de lire, ceea ce ar fi dus la un adevărat monopol al lui Murdoch în materie de broadcasting în Marea Britanie. 

Murdoch a fost omul care a transformat practic rugby-ul mondial, prin popularizarea acestuia în întreaga lume. Companiile sale din Australia şi Noua Zeelandă au făcut contracte prin care au difuzat la nivel mondial aceste competiţii. S-a implicat şi în organizarea turneului celor 6 naţiuni, şi la Cupa Mondială de rugby. În ultimii ani a intrat şi pe piaţa transmisiunilor de fotbal. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri