Sport

Ruptură definitivă între Diego Simeone și Jurgen Klopp! „Cholo” a explicat de ce nu i-a strâns mâna neamțului după Atletico – Liverpool 2-3. Video

Liverpool și-a luat revanșa în fața lui Atletico Madrid, după ce, în 2020, spaniolii i-au eliminat în optimi pe „cormorani”. Cei doi tehnicieni au avut și ei meciul lor, la final, Diego Simeone ignorându-l complet pe Jurgen Klopp.
20.10.2021 | 14:59
Ruptura definitiva intre Diego Simeone si Jurgen Klopp Cholo a explicat de ce nu ia strans mana neamtului dupa Atletico  Liverpool 23 Video
ADVERTISEMENT
20-10-2021
13:59

De ce nu a vrut Diego Simeone să îi strângă mâna lui Jurgen Klopp

După ce Jurgen Klopp și-a exprimat opinia legată de gestul lui Diego Simeone de la finalul meciului Atletico Madrid – Liverpool 2-3, tehnicianul argentinian a ieșit și el la declarații și a încercat să facă lumină.

„Mereu mi-am susținut punctul de vedere. Atunci când unul câștigă și celălalt pierde, salutul de la final mi se pare unul smuls cu forța. De aceea nu am vrut să o facă. Mă retrag rapid din respect, chiar dacă echipa mea câștigă sau pierde. La Liverpool ne-am salutat deoarece s-a întâmplat să ne intersectăm la centrul terenului”, a declarat Diego Simeone, citat de AS.com.

 

Meciul dintre Atletico Madrid și Liverpool, din etapa a treia a grupei B din UEFA Champions League, a avut de toate: goluri multe, o eliminare, un penalty și un nou episod din conflictul Diego Simeone – Jurgen Klopp.

Pe teren, Liverpool s-a impus la limită, scor 3-2. A fost un duel de-a dreptul nebun pe Wanda Metropolitano. În minutul 13, „cormoranii” conduceau deja cu 2-0, după golurile lui Salah și Keita. Treziți de începutul fulminant al englezilor, ibericii s-au trezit până la pauză și au restabilit egalitatea. Griezmann a reușit o „dublă”.

ADVERTISEMENT

Diego Simeone a refuzat să îi strângă mâna lui Jurgen Klopp, după Atletico Madrid – Liverpool 2-3

Echilibrul s-a rupt în minutul 52, atunci când cel mai bun fotbalist al gazdelor a primit direct cartonașul roșu. Antoine Griezmann a fost eliminat după o intrare horror asupra unui adversar. Atacantul francez i-a pus talpa pe gât lui Firmino.

Fotbaliștii lui Atletico Madrid, dar și antrenorul Diego Simeone au început să protesteze la decizia arbitrului Daniel Siebert, dar pe reluări se vede clar cum Griezmann îl atacă violent pe vârful brazilian al lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, campioana Spaniei nu a mai reușit să mențină ritmul bun din finalul primei reprize și s-a prăbușit definitiv în minutul 78, atunci când englezii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, transformată de Salah. Liverpool s-a impus astfel cu 3-2 și e lider în grupa B, cu nouă puncte, cinci mai multe decât Atletico și FC Porto.

Rezultatul final n-a fost gustat deloc de Simeone. Antrenorul argentinian a refuzat să îi strângă mâna omologului său, Jurgen Klopp, și a fugit direct la vestiare.

ADVERTISEMENT

Gestul lui „Cholo” l-a deranjat vizibil pe Klopp, care a comentat incidentul de la finalul confruntării de pe Wanda Metropolitano.

„Nu mi-a plăcut deloc situația. Eu am vrut să îi strâng mâna, el nu a vrut. Amândoi suntem doi antrenori temperamentali, așa că îl înțeleg. Sper ca data viitor când ne întâlnim să ne strângem mâinile. Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Este normal să fie nervos, nu pe mine, ci pe joc și pe rezultat, nimic altceva”, a declarat Jurgen Klopp, după Atletico Madrid – Liverpool 2-3.

ADVERTISEMENT

Simeone, provocat de Klopp la conferința de presă de dinaintea meciului: „Nu îmi place cum joacă Atletico”

În ciuda celor spuse de Klopp, Simeone ar avea motive să fie supărat pe managerul german. De-a lungul timpului, Klopp a criticat stilul de joc al campioanei Spaniei. Mai întâi, neamțul a fost supărat după ce Atleti i-a eliminat pe „cormorani”, în 2020, atunci când cele două au fost adversare în optimile Champions League.

Apoi, au urmat câteva comentarii răutacioase chiar la conferința de presă de dinaintea meciului din grupa B. „Tot ceea ce face Diego Simeone este corect. Este campionul Spaniei până la urmă. Are niște jucători de clasă mondială, cărora le exploatează toate calitățile și luptă cu toate armele pentru a supraviețui. Spune multe despre Simeone, nu am cum să nu îi respect calitățile.

Dacă îmi place ce face? Nu prea. Dar e normal, pentru că eu prefer alt fotbal. Fiecare antrenor are stilul său de joc. Probabil că sunt și alții ca mine, dar cert este că Atletico are rezultate. E o mașinărie de obținut rezultate”, au fost declarațiile lui Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT