News

Ruptura dintre Dăncilă și Dragnea e oficială: ”Nu îmi permit să forțez un premier!”

25.04.2019 | 21:31
Ruptura dintre Dăncilă și Dragnea e oficială: ”Nu îmi permit să forțez un premier!”
Ruptura dintre Dăncilă și Dragnea e oficială

Relația dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea s-a răcit în ultimele săptămâni, după ce prim-ministrul a refuzat acceptarea adoptării unei ordonanțe de urgență pe teme de justiție. După ce aproape că a umilit-o neinvitând-o la mitingurile PSD, lucru pe care premierul i l-a reproșat secretarului general al PSD, Codrin Ștefănescu, iar câteva zile mai târziu a fost invitată de Dragnea să explice cum se fac calculele majorității, acum, apa se separă de ulei.

Ruptura dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea e oficială

Șeful PSD a recunoscut, joi seară, într-o emisiune televizată, că Dăncilă a refuzat să susțină varianta restructurării Guvernului prin votul Parlamentului, ce ar fi dus la modificarea miniștrilor fără acordul lui Iohannis. Domna prim ministru a ezitat să vină în Parlament cu acestă formulă, probabil i-a fost frică că nu mai există majoritate”, a declarat Dragnea.

”În Coaliție, la noi în partid, am susținut aproape toți că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament prin schimbarea structurii, ceea ce ar fi făcut ca teoretic Iohannis să nu mai poată să respingă niște miniștri că nu au ținută. Eu i-am prezentat doamnei Dăncilă cum stăm cu majoritatea, dar până la urmă eu nu mi-am permis și nu îmi permit niciodată să forțez un prim ministru. Dacă simte teamă, nu trebuie forțat”, a completat liderul formațiunii politice.

Ruptura dintre Dăncilă și Dragnea e oficială: ”Nu îmi permit să forțez un premier!”
”Nu îmi permit să forțez un premier!” 

„Dacă vrea să continue interimatele, mare problemă pentru noi”

Deranjat de faptul că la cele trei ministere au fost numiți miniștri interimari, a spus: „Asta nu e în regulă, să fie interimari (…)Suntem în situația în care avem trei ministere cu miniștri intermari, care nu pot avea toată forța de a lua decizii serioase”.

În cele din urmă, a venit cu un verdict în ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă. „I-am spus doamnei Dăncilă, dacă vrea să continue interimatele, mare problemă pentru noi”, a mai spus Dragnea. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri