Fotbal intern

Ruptură Gigi Becali – Valeriu Iftime? Patronul moldovenilor a propus excluderea echipei care are un jucător depistat cu COVID 19!

29.05.2020 | 11:54
Ruptura Gigi Becali  Valeriu Iftime Patronul moldovenilor a propus excluderea echipei care are un jucator depistat cu COVID 19
ADVERTISEMENT

Excelentele relaţii existente între FCSB şi Botoşani, în speţă între principalii finanţatori ai celor două cluburi, Gigi Becali şi Valeriu Iftime, s-ar putea strica în urma divergenţei de opinii create de ipoteza îmbolnăvirii unui jucător din Liga 1 cu COVID 19.

Se poate produce o ruptură a relaţiilor dintre Gigi Becali şi Valeriu Iftime

O ruptură între Gigi Becali şi Valeriu Iftime ar fi apărut în urmă cu câteva zile drept un lucru utopic, luând în considerare declaraţiile patronului echipei moldave, care chiar au iritat pe conducătorii altor cluburi din play-off, prin parteneriatul prea pe faţă afişat de cei doi finanţatori.

ADVERTISEMENT

Şi totuşi ea devine posibilă, după ce preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că echipele sau echipa cu jucători depistaţi pozitiv cu coronavirus riscă excluderea din campionat.

Gigi Becali a reacţionat vehement împotriva măsurii

Şi asta deoarece la acest capitol poziţiile lui Gigi Becali şi Valeriu Iftime sunt la polul opus una faţă de cealaltă. Concret, patronul FCSB nu vrea nici să audă în ruptul capului de posibilitatea luării unei astfel de decizii şi a declarat pentru PRO X:

ADVERTISEMENT

Du-te, bă, de-aici… Îl iei pe jucător şi gata, aşa e în toate ţările… Cum să fie exclusă echipa din campionat? Cum să faci aşa ceva? Ăştia nu gândesc cu capul, gândesc cu piciorul! Suntem pe câmp, suntem în junglă? Astea sunt…

„Oamenii gândesc cu fundul, nu cu capul”

Gata, hai că vorbesc aiurea. Oamenii gândesc cu fundul şi nu cu capul în ţara mea! Normal că mă supăr. Oamenii n-au inteligenţă, minte, creier în cap. Normal că mă supăr! Auzi, cum să zici aşa ceva?

ADVERTISEMENT

Peste tot în Europa e altfel, un jucător pozitiv e băgat în carantină. Cum să excluzi echipa?! Cine a spus aşa ceva? Nu cred aşa, nu cred! Cine a spus aşa ceva?”

Valeriu Iftime se laudă că el a venit cu propunerea

Cu siguranţă, mult mai mare i-a fost furia şi stupoarea lui Gigi Becali când a auzit că propunerea excluderii unei echipe în cazul existenţei unui jucător pozitiv a venit tocmai de la bunul său prieten de la Botoşani, Valeriu Iftime. Acesta a vorbit la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

“Si eu am propus chestia asta. Există această posibilitate ca echipa care are un bolnav să aibă tot lotul pozitiv, aşa că tot grupul trebuie exclus. Bineînţeles că susţin această măsură. Nu a venit de la domnul Burleanu această propunere, ci de la noi. 

„Dacă un jucător are COVID 19 poate avea tot lotul”

Ideea iniţială era ca atunci când se găseşte unul bolnav să fie suspendat tot campionatul, ceea ce e o prostie mare. Noi nu am fost de acord şi am spus mai degrabă ca echipa care nu a avut grijă şi a avut acest ghinion să iasă din campionat.

E clar, există varianta ca tot grupul să aibă probleme şi echipa să nu mai joace. Dacă e un focar de infecţie, gata, e clar”

ADVERTISEMENT