Sport

Ruptură în Generația de Aur: „Cât a lucrat Prunea la Federație a fost bine? Crezi că-l interesează pe Prunea de Ilie Dumitrescu? În locul lui aș fi tăcut”. Exclusiv

Dănuț Lupu, component al „Generației de Aur”, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre scandalul iscat între Florin Prunea și Ilie Dumitrescu.
22.11.2021 | 00:28
Ruptura in Generatia de Aur Cat a lucrat Prunea la Federatie a fost bine Crezi cal intereseaza pe Prunea de Ilie Dumitrescu In locul lui as fi tacut Exclusiv
Ruptură în Generația de Aur: „Cât a lucrat Prunea la Federație, a fost bine? Crezi că-l interesează pe Prunea de Ilie Dumitrescu? În locul lui, aș fi tăcut”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Prunea l-a criticat pe Ilie Dumitrescu, pentru că a lăudat inițiativa lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, de a-l chema pe Gică Hagi pe postul de selecționer al naționalei României. De aici, a pornit o discuție aprinsă între cei doi componenți ai „Generației de Aur”.

Dănuț Lupu, atac la adresa lui Florin Prunea

Dănuț Lupu nu este de acord cu opinia lui Florin Prunea și insinuează că disputa pornită de fostul portar al naționalei are alt scop.

ADVERTISEMENT

Totodată, consideră că Răzvan Burleanu trebuie lăudat pentru că a încercat să-l aducă pe Gică Hagi la națională, chiar dacă acesta a refuzat propunerea.

„Eu nu cred că e un scandal, dacă doi oameni își spun o părere. Ilie n-a știut să-i răspundă. Cât a lucrat Prunea la Federație, a fost bine? Crezi că pe Prunea îl interesează de Ilie Dumitrescu sau de «Generația de Aur»?

ADVERTISEMENT

N-a spus toată lumea că Burleanu nu-l vrea pe Hagi la națională? Acum, dacă l-a chemat la discuții și i-a propus echipa națională, iar nu-i bine. Eu nu mai înțeleg nimic.

Ce tot nu e bine? Nu sunt de acord cu Prunea. Toată lumea l-a criticat pe Burleanu că are ceva cu «Generația de Aur». Dacă stau să mă gândesc la «Generația de Aur»… își vede fiecare de treaba lui.

ADVERTISEMENT

Eu spun că, atunci când omul face un lucru bun, trebuie lăudat. Atâta timp cât Burleanu l-a chemat pe Hagi la discuție, înseamnă că a încercat să facă un lucru.

Crezi că, dacă Prunea vine mâine șef la Federația Română de Fotbal, face altceva? Eu, în locul lui Florin, aș fi tăcut din gură, pentru că, atunci când era Mircea Sandu, au ieșit în stradă, au făcut Revoluție să-l dea afară pe Mircea Sandu. Și, când le-a propus posturi, l-au pupat în fund pe Mircea Sandu. Păi, cum facem acum? Dacă-l angajează și Burleanu la Federație, e bun Burleanu, nu?”, a declarat Dănuț Lupu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: „Nu poți să fii și patronul unei echipe, și selecționer!”

Fostul fotbalist mai spune că decizia lui Gică Hagi, de a refuzat postul de selecționer, este una înțeleaptă, având în vedere că deține un club de fotbal.

„Nu poți să fii și patronul unei echipe, și selecționer. Până la urmă, este afacerea lui. E normal să facă parte din proiect.

Dacă l-a chemat pe Hagi la discuții doar ca să închidă gura lumii, înseamnă că Burleanu e un tip inteligent. Dar nu știi, poate Hagi renunța și accepta postul de selecționer.

Burleanu n-avea de unde să știe că nu va renunța. Important e că l-a chemat la discuție și i-a făcut o ofertă. Că a riscat și a câștigat, e cu totul și cu totul altceva”, a mai spus Dănuț Lupu.

Dănuț Lupu: „Mi-aș dori să rămână Rădoi!”

În încheiere, Dănuț Lupu a declarat faptul că Mirel Rădoi ar trebui să rămână la „cârma” echipei naționale, deoarece este nevoie de continuitate.

„Eu mi-aș dori să rămână Rădoi, deoarece, până la urmă, și Hagi vrea un proiect de patru ani. Hai să-i dăm și lui Rădoi patru ani. Pentru binele echipei naționale, este normal să rămână Rădoi. Și, dacă ne calificam la baraj, nu treceam mai departe, că ai văzut ce echipe ne așteptau”, a încheiat Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT