Strategie sau ruptură? Ce se întâmplă între Halep şi Darren Cahill

Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
24/03/2018, 22:22
Strategie sau ruptură? Ce se întâmplă între Halep şi Darren Cahill

La Indian Wells, Simona Halep a apelat în mai multe rânduri la sfaturile lui Darren Cahill pe parcursul momentelor nefavorabile din meciuri. Totul s-a încheiat, însă, cu discuţia foarte criticată din timpul partidei cu Naomi Osaka. Atunci, românca a părut că îşi ignoră antrenorul, ba chiar l-a contrat uşor în momentul în care acesta a încercat să corecteze unele probleme.

Din cauza atitudinii pe care a avut-o în timpul intervenţiei lui Cahill, Simona Halep a fost aspru criticată de nume grele din tenis, în frunte cu John McEnroe şi Chris Evert. După Indian Wells, Simona făcea o declaraţie plină de mister: “Veţi vedea o schimbare importantă la Miami”.

Nu a fost vorba despre o schimbare a atitudinii în timpul sesiunilor de on-court coaching, ci pur şi simplu de eliminarea acestora. În cele două meciuri pe care le-a jucat la Miami, Simona Halep nu l-a chemat deloc pe Cahill, decizie nu tocmai inspirată la prima vedere.

Atât cu Oceane Dodin, cât şi cu Agnieszka Radwanska, Simona Halep a părut să fie vulnerabilă în multe momente, în care cuvintele lui Cahill ar fi putut să o liniştească şi să o aducă pe direcţia potrivită. Dar australianul a rămas impasibil, în tribunele terenului central din Florida.

Chiar dacă Simona Halep nu a vorbit încă despre acest aspect, rămân practic două variante care ar fi putut duce la eliminarea sesiunilor de on-court coaching. Prima variantă, cea mai optimistă, ar fi că Simona vrea să se pregătească pentru marele ei obiectiv, un titlu de Grand Slam.

Titlul la Roland Garros este obiectivul pentru sezonul de zgură, iar la Paris, ca la toate turneele de Grand Slam, nu sunt permise intervenţiile antrenorilor în timpul partidelor. Astfel, Simona şi Darren ar fi decis că românca trebuie să înveţe să se descurce singură. Le-a ieşit cu Dodin, nu şi cu Radwanska.

A doua variantă, de asemenea de luat în calcul, ar fi o posibilă ruptură între Halep şi Cahill. Australianul a recunoscut că este deranjat uneori de atitudinea Simonei la sesiunile de on-court coaching. Ba chiar, după o astfel de întâmplare la Miami 2017, Cahill a vrut să rupă contractul de colaborare. A revenit asupra deciziei la rugăminţile Simonei, iar lucrurile păreau să se fi reglat. Doar că noua ieşire a Simonei, la Indian Wells, ar fi putut să umple paharul.

Închide ×