Sport

EXCLUSIV. ATENTATE sub ochii lui Rusescu! Instrucţiuni de la club: “Aveţi grijă!”

Raul Rusescu este, poate, cel mai în formă atacant din Turcia. Primele săptămîni ale anului au fost cu adevărat de excepţie pentru jucătorul lui Osmanlispor....
20.03.2016 | 00:03
EXCLUSIV ATENTATE sub ochii lui Rusescu Instructiuni de la club Aveti grija

Raul Rusescu este, poate, cel mai în formă atacant din Turcia. Primele săptămîni ale anului au fost cu adevărat de excepţie pentru jucătorul lui Osmanlispor.

Fostul stelist a punctat în cinci partide consecutive şi a totalizat şase goluri. Performanţă care i-a adus convocarea pentru partidele “tricolorilor” cu Lituania şi Spania, pe lîngă laudele pe care le primeşte zilnic din partea turcilor. Dacă va continua pe aceeaşi linie, Rusescu are şanse mari să fie titular la Euro, iar din sezonul viitor să prindă un contract la o echipă de calibru din vestul Europei.

Secretul evoluţiilor bune din Turcia

FANATIK.RO a luat legătura cu Cristi Bora, naşul de cununie şi antrenorul care l-a învăţat pe Raul Rusescu cum să-şi lege şireturile la ghetele de fotbal. “Eu nu sînt deloc surprins de forma bună prin care trece. Se pregăteşte foarte bine, munceşte mult, are personalitate şi este un băiat deştept şi serios. I s-a dat şansa să joace la Osmanlispor şi a profitat de ea. Se înţelege foarte bine cu grupul şi asta contează mult în evoluţiile sale. Cam acestea ar fi ingredientele care l-au transformat în atacantul pur-sînge pe care l-a transferat FC Seviila”, a dezvăluit Bora.

Cum a trăit atentatele de la Ankara

Bora susţine că Rusescu nu este speriat de atentatele din Turcia. “Am vorbit cu el şi nu îi este deloc frică. Nu se teme absolut deloc. Păi o bombă poate exploda lîngă tine oriunde, chiar şi la mine, la Vîlcea, nu doar la Ankara. Aceste atentate nu l-au făcut să se gîndească la o eventuală plecare. Nici vorbă. El stă, oricum, mai mult în casă. Dar nu din cauza fricii. Aşa este felul lui. În orice caz, clubul le-a oferit mai multe instrucţiuni, pe unde este sigur să se plimbe, unde să mănînce, unde să meargă la cumpărături”, a spus naşul lui Rusescu pentru FANATIK.RO.

“La Osmanlispor a ajuns ieşit din formă!”

Rusescu nu a început deloc bine sezonul la Osmanlispor, iar în primele 11 partide a marcat un singur gol. “Explicaţia este foarte simplă. S-a întîrziat foarte mult rezilierea contractului cu Sevilla şi s-a prezentat la antrenamentele formaţiei turce nepregătit din punct de vedere fizic şi ieşit din formă. I-a luat ceva timp pînă să se acomodeze. A primit încrederea de care a avut nevoie, este susţinut de toată lumea şi sînt sigur că nu se va mai opri din marcat. Va mai înscrie foarte multe goluri pînă la finalul sezonului”, a spus Bora pentru FANATIK.RO.

Visează să ajungă la Euro

Din cauza faptului ca a avut un start de sezon nu prea bun în Turcia, Rusescu era ieşit din calculele lui Iordănescu pentru o convocare la turneul final din Franţa. “Visul lui este să participe la Euro, e foarte motivat să se afle în Franţa alături de restul colegilor. Revirimentul lui din ultima perioadă are legătură şi cu o eventuală convocare. Acolo vor merge patru atacanţi şi sînt cîţiva în formă, e luptă mare. Va trage tare cu Lituania şi Spania, vrea să marcheze în aceste partide amicale, şi să-l convingă pe selecţioner că merită la Euro. Repet, este visul lui!”, a spus Bora.

Nu se gîndeşte la o revenire la Steaua

Raul nu ia în calcul o revenire la Steaua, grupare cu care a cucerit patru trofee. Cel puţin în viitorul apropiat. “A semnat pe două sezoane cu Osmanlispor, deci, începînd din vară, mai are încă un an de contract. Nu se gîndeşte la plecare. Steaua? Momentan, nu! Pe finalul carierei nu se ştie, depinde ce strategie va avea Steaua atunci. Însă dacă va continua să marcheze pe bandă rulantă, poate va prinde un transfer la o echipă din vest. Cine ştie? Orice este posibil! Dar el, în clipa de faţă, se concentrează doar la Osmanlispor”, a spus Bora pentru FANATIK.RO.

2 milioane de euro este cota lui Rusescu pe site-ul transfermarkt.de

9 goluri în 17 partide a marcat Rusescu pentru Osmanlispor în acest sezon

8 partide a jucat Rusescu pentru echipa naţională. A marcat un gol