News

Rusia a folosit un avion de luptă pentru interceptarea unei aeronave spion a Marii Britanii, lângă Crimeea

Rusia a folosit un avion de luptă pentru interceptarea unei aeronave spion a Marii Britanii, lângă Crimeea, a transmis Ministerul Apărării Naționale din această țară.
12.11.2021 | 08:44
Rusia a folosit un avion de lupta pentru interceptarea unei aeronave spion a Marii Britanii langa Crimeea
Rusia a folosit un avion de luptă pentru interceptarea unei aeronave spion a Marii Britanii, lângă Crimeea. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rusia a transmis această informație în ziua de joi, țara afirmând că a folosit un avion de luptă pentru interceptarea unei aeronave spion a Marii Britanii, în apropiere de Peninsula Crimeea.

Anunțul făcut de Rusia vine în contextul în care Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel au avut o discuţie telefonică pe această temă, iar președintele rus s-a plâns de acest aspect.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, liderul statului rus a precizat în această convorbire că acțiunile țărilor occidentale în regiunea Mării Negre sunt „destabilizatoare, periculoase şi provocatoare”.

Conform informațiilor, avionul de recunoaștere aparținând Forțelor Aeriene Britanice a avut o încercare de a se apropia de granițaRusiei, în partea de sud-vest a Crimeei.

ADVERTISEMENT

„Aeronava de recunoaștere RC-135 a Forțelor Aeriene Britanice a încercat să se apropie de granița de stat a Federației Ruse în regiunea din sud-vestul peninsulei Crimeea”, a arătat Ministerul Apărării al Rusiei într-un comunicat.

Rusia a trimis un avion de luptă pentru interceptarea navei

Drept răspuns, Rusia a decis ca un avion Suhoi SU-30 să fie ridicat de la sol pentru ca această aeronavă britanică, mai precis una de recunoaştere Boeing RC-135, să fie interceptată.

ADVERTISEMENT

După ce avionul de luptă s-a apropiat, nava britanică a schimbat direcția de zbor, a mai precizat Ministerul Apărării Naționale din Rusia.

Totodată, Ministerul Apărării al Rusiei a criticat creșterea activității militare a SUA, dar și a NATO, în apropiere de Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

„Activitatea militară în creștere a Statelor Unite și a aliaților săi NATO în regiunea Mării Negre”, a mai trabsmis sursa citată anterior.

Totodată, un comunicat de presă al Rusiei arată că acest exercițiu „indică acțiuni agresive ale SUA”, care nici măcar nu au fost provocate de Rusia.

De asemenea, acestea sunt o amenințare pentru securitatea națională, se mai spune în comunicat.

„Acest exercițiu neprogramat în apropierea granițelor noastre indică acțiuni agresive ale SUA, absolut neprovocate de Rusia, care creează o amenințare la adresa securității regionale și a stabilității strategice”, se arată într-un comunicat.

În ultimele 24 de ore, în Rusia, activitatea crescută a NATO a constat în patru avioane spion ale NATO, inclusiv cel britanic, dar și două nave de război americane și aviaţie strategică.

ADVERTISEMENT
Tags: