News

Rusia amenință din nou Republica Moldova: ”Maia Sandu riscă să repete politica sinucigașă a lui Zelenski”

Republica Moldova, stat expus în fața pericolului reprezentat de Rusia, este amenințată din nou Kremlin. Maia Sandu e acuzată că repetă ”politica sinucigașă a lui Zelenski”.
24.01.2023 | 07:28
Rusia ameninta din nou Republica Moldova Maia Sandu risca sa repete politica sinucigasa a lui Zelenski
Republica Moldova, noi amenințări din Rusia: ”Maia Sandu riscă să repete politica sinucigașă a lui Zelenski”
ADVERTISEMENT

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, Chișinăul a anunțat recent că va analiza necesitatea ca țara să se îndepărteze de neutralitatea consacrată prin Constituţie. Maia Sandu a spus că Republica Moldova urmărește să-și garanteze securitatea în cadrul unei ”alianţe militare mai largi”.

Republica Moldova, noi amenințări din Rusia: ”Maia Sandu riscă să repete politica sinucigașă a lui Zelenski”

Această declarație făcută de președinta Republicii Moldova a agitat apele la Moscova. Senatorul rus Andrei Klimov a avertizat Chişinăul că riscă ”repetarea scenariului ucrainean”.

ADVERTISEMENT

Oficialul de la Kremlin a dat de înțeles că problemele Ucrainei au început în 2014. Atunci, Kievul și-a anunțat public planurile de a adera la NATO. El a susținut că statul vecin riscă să repete ”politica sinucigașă” a lui Volodimir Zelenski.

”Această doamnă (n.r. Maia Sandu) are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să cunoască istoria noastră comună și nu ar trebui să încreadă Occidentului soarta poporului său. Acei membri NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a se război cu Rusia pe câmpul de luptă.

Populația ucraineană scade tot mai mult cu fiecare zi, din cauza grijei lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruine din cauza conducătorilor săi din NATO.

ADVERTISEMENT

Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina precum Poroșenko și Zelenski?!” a scris Klimov pe canalul său de Telegram, conform știri.tvr.

Rușii cred că Maia Sandu ”vrea să transforme Moldova în provincie a României, una dintre cele mai înapoiate țări NATO”

În valul său de amenințări la adresa Republicii Moldova, Klimov a pus la zid și România. Oficialul rus s-a întrebat, retoric, dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova o provincie a României. El a numit România drept ”cea mai înapoiată țară din NATO”.

ADVERTISEMENT

”Nu este timpul, dragi cetăţeni vecini, să trageţi propriile concluzii cu privire la gândurile actualilor voştri şefi de a transforma teritoriile moldoveneşti într-un alt teatru de operaţiuni militare NATO?

Sau poate că scopul lui Sandu & comp este de a transforma Moldova, încă neutră şi formal independentă, într-o provincie a României din NATO, poate unul dintre cele mai înapoiate state membre NATO?”, a mai afirmat senatorul.

ADVERTISEMENT