News

Rusia ameninţă Moldova că va avea soarta Ucrainei. ”Cooperarea dintre Chișinău și NATO apropie țara de o catastrofă”

Rusia, prin vocea unui oficial al Ministerului de Externe, amenință Republica Moldova că va avea soarta Ucrainei. Kremlinul condamnă cooperarea strânsă Chișinău - NATO.
24.12.2022 | 12:25
Rusia ameninta Moldova ca va avea soarta Ucrainei Cooperarea dintre Chisinau si NATO apropie tara de o catastrofa
Rusia ameninţă Moldova că va avea soarta Ucrainei. Sursa foto: hepta.ro / businessinsider.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Regimul de la Kremlin al lui Vladimir Putin este revoltat de cooperarea care se observă la orizont între Chișinău și statele occidentale.

Amenințări grave făcute de Rusia față de Republica Moldova

Într-o declarația făcută pentru presa de stat de la Moscova, vice-ministrul rus de externe, Mihail Galuzin, susține că o viitoare furnizare de armament NATO către Republica Moldova s-ar putea transforma într-o ”catastrofă”. Declarațiile au fost făcute pentru RIA Novosti, citată de EA Daily.

ADVERTISEMENT

Galuzin a cerut puterii de la Chișinău ”să nu repete experiența tristă a Ucrainei” în această chestiune, notează agenția de presă rusă.

”După cum arată experiența anterioară, pomparea nesăbuită de arme occidentale într-o țară sau desfășurarea contingentelor NATO pe teritoriul acesteia nu duc deloc la securitatea sau suveranitatea acesteia, ci, dimpotrivă, o apropie de o catastrofă.

ADVERTISEMENT

Trista experiență a Ucrainei se vede foarte clar, cred”, a amenințat oficialul rus.

Reprezentantul guvernului de la Moscova a mai subliniat că o creștere a cooperării dintre Chișinău și statele NATO în zona militară și militaro-tehnică reprezintă un factor care ”subminează într-o mai mare măsură securitatea Republicii Moldova”.

Poziția extrem de vehementă a Rusiei în această chestiune vine după ce, recent, ministrul moldovean de externe și pentru integrare europeană, Nicu Popescu, a afirmat că țara sa se află într-o situație de securitate extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

Acesta a punctat că puterea de la Chișinău se va baza pe intensificarea cooperării militare cu Germania, Franța și România.

Amenințarea directă a Moscovei vine la o săptămână după ce șeful spionajului de la Chișinău vorbea de o posibilă invazie rusească în 2023

Interesant este că, în urmă cu doar o săptămână, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (S.I.S.) de la Chișinău, Alexandru Musteaţă, a spus, într-un interviu pentru TVR Moldova, că autoritățile moldovene analizează scenariul în care Moscova ar încerca o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova, în 2023.

ADVERTISEMENT

”Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru.

Fie la începutul anului viitor (n.r. 2023), ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe”, a avertizat Alexandru Musteaţă.

ADVERTISEMENT