News

Rusia amenință România cu rachetele balistice: ”Sarmat nu va cere românilor răzbunători permisiunea de a zbura”

Rusia, prin vocea directorului Roscosmos, Dmitri Rogozin, amenință România și alte state balcanice cu rachetele balistice. Apropiatul lui Putin spune că Sarmat ”nu va cere românilor răzbunători permisiunea de a zbura”.
06.06.2022 | 16:45
Rusia ameninta Romania cu rachetele balistice Sarmat nu va cere romanilor razbunatori permisiunea de a zbura
Rusia amenință România cu racheta Sarmat după scandalul cu zborul lui Serghei Lavrov. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Interzicerea de către mai multe state din Balcani a zborului lui Serghei Lavrov către Serbia a stârnit un val de amenințări extrem de grave dinspre Moscova.

Rusia amenință România cu racheta Sarmat după scandalul cu zborul lui Serghei Lavrov: ”Românilor răzbunători nu li se va cere permisiunea”

În urma incidentului diplomatic de luni, șeful programului spațial al Rusiei, Dmitri Rogozin, a avut o reacție extrem de dură pe Twitter.

ADVERTISEMENT

În textul postat de dimineață pe site-ul de socializare, directorul general al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos amenință Bulgaria, România și Muntenegru cu rachetele nucleare Sarmat.

Referindu-se la țara noastră, Rogozin precizează sintagma ”românii răzbunători”. El invocă racheta balistică intercontinentală Sarmat (Satan 2), despre care Moscova a susținut recent că nu poate fi interceptată de niciun sistem de apărare existent și că are o rază de acțiune de 11.000 de km.

ADVERTISEMENT

”De ce este bună Sarmat? (n.r. numele noi rachete a Moscovei, botezată și Satan 2) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Dmitri Rogozin, reacție după ce avionului lui Serghei Lavrov i s-a închis spațiul aerian

Postarea amenințătoare din online a lui Rogozin vine la scurt timp după ce vizita pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov urma să o facă luni şi marţi în Serbia a fost anulată.

ADVERTISEMENT

Trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru au refuzat să lase avionul diplomatului rus să le folosească spaţiul aerian.

Decizia celor trei state vine ca urmare a interdicției cu privire la folosirea spaţiului aerian din cauza ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

În schimb, Serbia este în continuare o țară apropiată de Rusia, care nu s-a alăturat sancţiunilor decise de Uniunea Europeană, SUA şi Marea Britanie pentru ruşi.

Anularea vizitei lui Lavrov de luni a fost confirmată de un înalt oficial al Ministerului rus de Externe, care a declarat pentru Interfax: ”Diplomația noastră nu deține încă controlul teleportării”.

Nu este prima dată când Rogozin amenință statele membre NATO. ”Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, a spus oficialul rus în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT
Tags: