News

Rusia anunță că a început vaccinarea animalelor împotriva Covid-19

În Rusia s-a început vaccinarea animalelor împotriva Covid-19.
27.05.2021 | 21:37
Rusia anunta ca a inceput vaccinarea animalelor impotriva Covid19
ADVERTISEMENT

Încă din luna martie, Rusia anunța că va începe să vaccineze animalele împotriva Covid-19. În mai multe regiuni a început acum administrarea serului, după ce a fost conceput primul vaccin pentru animale, Carnivak-Cov .

Mai multe țări din Uniunea Europeană, Japonia sau Argentina au anunțat că doresc să achiziționeze vaccinul pentru animale.

ADVERTISEMENT

Rusia anunță că a început vaccinarea animalelor împotriva Covid-19

Rușii au început deja să-și vaccineze animalele la cabinetele veterinare din mai multe regiuni, potrivit BBC. Asta chiar dacă, oamenii de știință cred că nu există dovezi că animalele au un rol semnificativ în transmiterea bolii către oameni.

 “Cabinetele veterinare au primit multe cereri. Crescători și stăpânii care călătoresc des, dar și de la cetățenii care-și țin animalele dezlegate”, a declarat Julia Melano, consilierul șefului Rosselkhoznadzor.

ADVERTISEMENT

Au existat mai multe cazuri de infectări la unele specii precum pisici, câini, nurci sau maimuțe. Vaccinul Carnivak-Cov ar putea fi comercializat cât de curând în mai multe țări care și-au exprimat interesul. În Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud sau Argentina. 

Potrivit specialiștilor, vaccinul Carnivak-Cov ar oferi o imunitate de șase luni animalelor.

În SUA se lucrează la un alt vaccin pentru animale

Mai multe țări au raportat îmbolnăvirea animalelor crescute pentru blană, precum nurcile. Foarte multe au făcut forme severe ale bolii și au murit. Cu o problemă asemănătoare s-a confruntat Danemarca. Milioane de nurci au fost eutanasiate și s-a dat o lege ca acestea să nu mai poată fi crescute până în 2022.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Sun, 17 milioane de nurci au fost eutanasiate în Danemarca pentru a se încerca oprirea răspândirii virusului. Problemele nu s-au oprit aici. Trupurile au fost îngropate, dar lângă orașul Holstebro acestea au ieșit la suprafață. S-a decis exhumarea nutriilor pentru a fi arse în incineratoarele din zonă.

Pentru a preveni situații asemănătoare, compania farmaceutică veterinară Zoetis din Statele Unite ale Americii lucrează în prezent la un alt ser pentru animale.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud a lansat la începutul acestui an teste COVID pentru animale. Acestea sunt testate dacă au probleme cu respirația sau febră.

În ultimele luni la mai multe grădini zoologice s-au raportat cazuri de coronavirus la animale din mai multe specii.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT