Rusia – Arabia Saudită. Campionatul Mondial începe sub ochii lui Putin

Traian Terzian   
in CM 2018
12/06/2018, 15:34
Rusia – Arabia Saudită. Campionatul Mondial începe sub ochii lui Putin
Partida Rusia - Arabia Saudită va deschide ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial

Ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial va începe joi, 14 iunie, de la ora 18:00, cu partida Rusia – Arabia Saudită, care va avea loc pe stadionul Lujniki din Moscova și la care va asista și președintele rus Vladimir Putin. Cele două formații s-au întâlnit o singură dată, într-un meci amical disputat în 1993, atunci când arabii s-au impus cu 4-2.

Ce trebuie să știi despre Rusia

  • Rusia nu a trecut niciodată de faza grupelor în cele trei ediții de Campionat Mondial la care a participat după destrămarea Uniunii Sovietice. În cele nouă meciuri jucate a înregistrat două victorii, două remize și cinci înfrângeri.
  • În cele patru meciuri amicale disputate în acest an, Rusia a marcat doar două goluri și a înregistrat o remiză (cu Turcia) și trei înfrângeri (cu Brazilia, cu Franța și cu Austria).
  • Selecționerul Stanislav Cherchesov are toți jucătorii apți, iar echipa probabilă ar putea arăta astfel: Akinfeev – Jirkov, Ignașevici, Kutepov, Mario Fernandes – Zobnin, Kuzyaev – Golovin, Dzagoev, Samedov – Smolov.

Ce trebuie să știi despre Arabia Saudită

  • Echipa naţională a Arabiei Saudite s-a calificat la Campionatul Mondial după opt ani de pauză. Selecţionata arabă pare că a depăşit declinul din ultimii ani, iar calificarea la turneul final este cel mai bun exemplu al revenirii.
  • Cel mai important jucător din reprezentativa arabă este Mohammad Al-Sahlawi, în vârstă de 31 de ani. Atacantul lui Al-Nassr a marcat 28 de goluri în cele 40 de selecţii bifate pentru echipa naţională a Arabiei Saudite.
  • Selecționerul Juan Antonio Pizzi ar putea miza pe următoarea formulă de echipă: Al-Mayouf – Al-Harbi, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al-Shahrani – Al-Faraj, Al-Khaibri – Al-Shehri, Al-Dawsari, Al-Jassim – Al-Sahlawi.

Rusia – Arabia Saudită: 1 – 1.45; X – 4.20; 2 – 9.00 (cote Casa Pariurilor)

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Închide ×