Rusia bombardează Statul Islamic, pentru prima oară din Iran

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
16/08/2016, 16:40
Rusia bombardează Statul Islamic, pentru prima oară din Iran

Avioane de lupta ruse au decolat de la baza aeriana din Hamadan, din vestul Iranului, pentru a lansa atacuri aeriene in Siria, vizandu-i pe militantii din regiunea Alep, aceasta fiind pentru prima data cand aviatia rusa foloseste o baza iraniana pentru a lansa raiduri in Siria.

Ministerul rus al Apararii a indicat marti ca bombardiere rusesti Tu-22M3 si Su-34 au bombardat pozitii jihadiste la Deir ez-Zor si Idlib, in Siria, decoland de la baza Hamadan din Iran. In urma raidului au fost distruse cinci mari depozite cu arme, trei sedii ale unor comandamente jihadiste si o tabara a acestora, pe care teroristii o utilizau pentru a pregati batalia pentru Alep, a indicat o sursa din minister, citata de TASS.

Amplasarea unor avioane de lupta si bombardiere rusesti la baza din Iran ofera aviatiei ruse o serie de avantaje. Potrivit presei arabe, acordul incheiat de Moscova cu Teheranul cu privire la utilizarea acestei baze va permite reducerea timpului de zbor cu 60%. Distanta dintre baza Hamadan si zona centrala a Siriei este de circa 900 de kilometri.

Pana acum, pentru efectuarea de lovituri aeriene in Siria, bombardierele rusesti Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), intrucat baza aeriana rusa Hmeimim din Latakia nu este potrivita pentru acest tip de avioane de lupta, unele dintre cele mai mari din lume.

Diplomati rusi si iranieni au abordat luni un plan suplimentar de actiune pentru rezolvarea crizei siriene. Anterior, presa rusa a relatat ca Moscova a cerut permisiunea Irakului si Iranului pentru utilizarea spatiului aerian in scopul lansarii unor rachete de croaziera asupra unor pozitii jihadiste in Siria.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×