Rusia – Egipt e meciul zilei la CM 2018, iar gazdele caută accederea în „optimi”

Rusia – Egipt e meciul zilei la CM 2018, iar gazdele caută accederea în „optimi”
Cheryshev celebrează unul dintre golurile marcate în Rusia - Arabia Saudită 5-0

Rusia poate fi prima echipă calificată în faza „optimilor” la Mondialul pe care îl găzduiește. Are nevoie de o victorie în fața Egiptului, dar și ca Arabia Saudită să nu câștige în fața Uruguayului. Ambele variante sunt plauzibile, ținând cont de ce am văzut în prima etapă din grupa A.

Rușii, care evoluau sub o presiune fantastică din cauza rezultatelor slabe înregistrate în amicale, au spulberat Arabia Saudită, scor 5-0. De cealaltă parte, Egipt, fără vedeta Salah, s-a ținut bine cu Uruguay, dar a sfârșit meciul învinsă, scor 0-1. Cum cel de-al doilea criteriu care se ia în calcul în caz de egalitate de puncte este golaverajul, Rusia are toate șansele de a merge în faza următoare chiar și în cazul în care saudiții vor câștiga în fața Uruguayului.

Salah și-a revenit

Accidentat la umăr în finala  Ligii Campionilor dintre Liverpool și Real Madrid, după un contact cu Sergio Ramos, Mohamed Salah este apt de joc pentru meciul cu Rusia. Starul „cormoranilor” nu a evoluat niciun minut cu Uruguay, iar acest lucru s-a văzut, mai ales atunci când egiptenii au fost nevoiți să atace. Revenirea sa crește moralul în tabăra „faraonilor”, care își vor juca ultima șansă de calificare. Dacă vor câștiga, se vor afla într-o postură excelentă înaintea ultimei etape, pe care o vor juca în fața modestei Arabia Saudită.

Rușii l-au pierdut pe Dzagoev

Alan Dzagoev (28 ani) a ieșit de pe teren accidentat la coapsă în timpul meciului cu Arabia Saudită, iar verdictul medicilor a venit imediat: acesta nu mai poate evolua decât începând cu faza „optimilor”. Dzagoev, om de bază la ȚSKA Moscova, este un jucător important și în agrenajul primei reprezentative, pentru care a bifat 58 de prezențe și nouă goluri.

La trântă cu istoria

De când s-a dizolvat, Rusia nu a trecut niciodată de faza grupelor la o ediție a Campionatului Mondial. A cincea oară poate fi cu noroc însă. Egipt se află într-o situație similară, doar că aparițiile sale la turneul final au fost meteorice: în 1934, 1990 și acum. „Faraonii” luptă nu doar pentru calificare, ci și pentru un alt moment istoric: prima victorie la un Campionat Mondial.

Pariuri speciale Rusia – Egipt
Dublă Cheryshev @ 26.00
Gol și assist Salah @ 19.00
Cartonaș Elneny @ 4.50*

*Cote oferite de casa de pariuri online Unibet

Închide ×