Răsturnare de situaţie! Rusia PARTICIPĂ la Jocurile Olimpice de la Rio

Claudiu Melinte    Marian Popovici   
in Sporturi
24/07/2016, 17:45
Răsturnare de situaţie! Rusia PARTICIPĂ la Jocurile Olimpice de la Rio GALERIE FOTO

UPDATE, ora 17:35 / Comitetul Internaţional Olimpic a luat decizia de a permite atleţilor ruşi să participe la Olimpiada de la Rio, în ciuda acuzelor de dopaj generalizat care planează asupra sportivilor sovietici.

CIO a decis ca atleţii ruşi să participe la competiţii, însă trebuie să bifeze mai multe criterii stabilite de Comitet. Atleţii care sînt suspendaţi deja din cauza dopingului nu vor participa.

Rusia e una dintre cele mai importante ţări din istoria Jocurilor Olimpice cu aproape 1800 de medalii obţinute în competiţia olimpică, aici fiind inclus şi palmaresul Uniunii Sovietice.


UPDATE, ora 13:14 / Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins astăzi apelul făcut de Rusia pentru suspendarea sportivilor săi de la Rio de Janeiro, din cauza acuzelor de dopaj sistematic. Astfel, nu mai puţin de 64 de atleţi ruşi au primit interdicţia de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

________________________________________________________________________

UPDATE, ora 16:25 / Comitetul Olimpic Internaţional s-a reunit astăzi pentru a analiza cererea depusă de Agenţia Mondială Anti-Doping pentru suspendarea Rusiei de la Jocurile Olimpice. Forul internaţional a decis că încă nu sînt suficiente date pentru a lua o decizie şi a amînat cazul pentru sfîrşitul săptămînii viitoare.

_____________________________________________________________________________

Recent, a fost publicat un raport al Agenţiei Mondială Anti-Doping în care este dezvăluit un aspect stupefiant! Mai exact, Ministerul Sportului din Rusia a realizat un program ilegal prin care sportivii ruşi se dopau, în vederea cîştigării de medalii! 

Astfel, Moscova a protejat atleţii dopaţi din Rusia, prin acoperirea probelor de sînge, cu altele neatinse de substanţe anabolizante. Toate acestea au fost realizate pentru a mări numărul de medalii, în special pentru Jocurile Olimpice.

Inclusiv la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi, mulţi dintre ruşi au fost dopaţi! Fostul ministru al sportului din Rusia a fost cel care a dat ”ordinul” pentru acunderea probelor şi continuarea dopajului.

Raportul realizat de Agenţiei Mondială Anti-Doping ar putea suspenda complet Rusia de la viitoarele Olimpiade.

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×