ADVERTISEMENT
News

Rusia, focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera

Forțele ruse au tras focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera
Autor: Cerasela Stafie | 23.06.2021 | 15:51
Rusia, focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera
Rusia, focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera Sursa foto: news.sky.com

Incidentul armat a avut loc miercuri, în jurul orei 12:00. Presa rusă a anunțat că o navă de patrulare și un avion de război au pornit atacul în jurul distrugătorului HMS Defender.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de către Ministerul Apărării din Rusia. Oficialii ruși au precizat că nava britanică a a intrat în apele teritoriale ale țării, în partea de nord-vest a Mării Negre, în apropiere de Sevastopol, Peninsula Crimeea.

Rusia, focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera

„Distrugătorul a fost avertizat în prealabil că se va deschide focul în cazul unei încălcări a frontierei de stat rusești. A ignorat avertismentul,” se atrată într-un comunicat, potrivit News.Sky.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Kremlin au precizat că o navă de patrulare de frontieră a tras cu focuri de avertizare asupra HMS Defender, iar un avion de război Su-24M a aruncat patru bombe în apropierea navei.

Potrivit acestora, Distrugătorul a intrat pe teritoriul rusesc la ora 11:52. Primul foc de avertisment a avut loc la ora 12:06 și a fost urmat de un al doilea, la ora 12:08. Ulterior au fost lansate și bombele.

ADVERTISEMENT

Rușii au precizat că nava a fost alungată: „ca urmare a acțiunilor comune ale Flotei Mării Negre și ale Serviciului de Frontieră al Serviciului Federal de Securitate Rus, HMS Defender a părăsit apele teritoriale ale Federației Ruse la ora 12.23.”

De cealaltă parte, britanicii au negat informațiile. Ministrul Apărării din Regatul Unit a precizat că nava engleză nu a fost ținta atacurilor ruse.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării din Regatul Unit neagă informațiile

Oficialii britanici au precizat că, într-adevăr, nava se află în Marea Neagră, dar nu a pătruns pe teritoriul rus, ci pe cel ucrainian și nu a fost ținta atacului rusesc, transmite The Sun.

„Nu s-au tras focuri de avertizare împotriva HMS Defender. Nava Royal Navy efectuează o trecere inocentă prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internațional,” au declarat ministrul Apărării.

ADVERTISEMENT

„Credem că rușii au întreprins un exercițiu de artilerie în Marea Neagră și au furnizat comunității maritime un avertisment prealabil cu privire la activitatea lor. Niciun foc nu a fost îndreptat către HMS Defender și nu recunoaștem afirmația că bombele au fost aruncate în apropierea navei,” a adăugat.

Nu este un incident izolat. În luna octombrie, rușii s-au mai lăudat că au alungat o navă engleză. Tensiunile sunt puse pe seama dorinței Ucrainei de a se alătura forțelor NATO, considerată ca fiind o lovitură majoră pentru Rusia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!