News

Rusia, focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera

Forțele ruse au tras focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera
23.06.2021 | 15:51
Rusia focuri de avertisment in Marea Neagra Un distrugator britanic a incalcat frontiera
ADVERTISEMENT

Incidentul armat a avut loc miercuri, în jurul orei 12:00. Presa rusă a anunțat că o navă de patrulare și un avion de război au pornit atacul în jurul distrugătorului HMS Defender.

Anunțul a fost făcut chiar de către Ministerul Apărării din Rusia. Oficialii ruși au precizat că nava britanică a a intrat în apele teritoriale ale țării, în partea de nord-vest a Mării Negre, în apropiere de Sevastopol, Peninsula Crimeea.

ADVERTISEMENT

Rusia, focuri de avertisment în Marea Neagră. Un distrugător britanic a încălcat frontiera

„Distrugătorul a fost avertizat în prealabil că se va deschide focul în cazul unei încălcări a frontierei de stat rusești. A ignorat avertismentul,” se atrată într-un comunicat, potrivit News.Sky.

Oficialii de la Kremlin au precizat că o navă de patrulare de frontieră a tras cu focuri de avertizare asupra HMS Defender, iar un avion de război Su-24M a aruncat patru bombe în apropierea navei.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, Distrugătorul a intrat pe teritoriul rusesc la ora 11:52. Primul foc de avertisment a avut loc la ora 12:06 și a fost urmat de un al doilea, la ora 12:08. Ulterior au fost lansate și bombele.

Rușii au precizat că nava a fost alungată: „ca urmare a acțiunilor comune ale Flotei Mării Negre și ale Serviciului de Frontieră al Serviciului Federal de Securitate Rus, HMS Defender a părăsit apele teritoriale ale Federației Ruse la ora 12.23.”

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, britanicii au negat informațiile. Ministrul Apărării din Regatul Unit a precizat că nava engleză nu a fost ținta atacurilor ruse.

Ministerul Apărării din Regatul Unit neagă informațiile

Oficialii britanici au precizat că, într-adevăr, nava se află în Marea Neagră, dar nu a pătruns pe teritoriul rus, ci pe cel ucrainian și nu a fost ținta atacului rusesc, transmite The Sun.

ADVERTISEMENT

„Nu s-au tras focuri de avertizare împotriva HMS Defender. Nava Royal Navy efectuează o trecere inocentă prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internațional,” au declarat ministrul Apărării.

„Credem că rușii au întreprins un exercițiu de artilerie în Marea Neagră și au furnizat comunității maritime un avertisment prealabil cu privire la activitatea lor. Niciun foc nu a fost îndreptat către HMS Defender și nu recunoaștem afirmația că bombele au fost aruncate în apropierea navei,” a adăugat.

Nu este un incident izolat. În luna octombrie, rușii s-au mai lăudat că au alungat o navă engleză. Tensiunile sunt puse pe seama dorinței Ucrainei de a se alătura forțelor NATO, considerată ca fiind o lovitură majoră pentru Rusia.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României