News

Rusia a evitat intrarea în incapacitate de plată. A achitat cu întârziere o parte din datoria publică

Rusia a achitat cu întârziere o parte din datoria publică. Autoritățile s-au folosit de o scutire valabilă până la 25 mai pentru tranzacţiile de rambursare a datoriilor.
19.03.2022 | 21:31
Rusia a evitat intrarea in incapacitate de plata A achitat cu intarziere o parte din datoria publica
ADVERTISEMENT

Rusia a evitat în ultima clipă intrarea în incapacitate de plată. Guvernul rus a onorat plata pentru datoria sa publică cu două zile întârziere faţă de termenul limită. Vineri, creditorii au primit banii în conturile lor, relatează Le Monde.

Rusia a evitat în ultimul moment intrarea în incapacitate de plată

Miercuri, 16 martie, guvernul rus ar fi trebuit să plătească dobânzi de 117 milioane de dolari la obligaţiunile de stat (aproximativ 105,7 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Kremlin a menţinut ambiguitatea asupra voinţei sale de rambursare, după anunţul privind îngheţarea rezervelor băncii sale centrale.

Autoritățile din Rusia au emis, pe 5 februarie, un decret prin care anunţau că creditorii din ”ţările ostile” îşi vor primi banii în ruble, în timp ce împrumutul era în dolari.

ADVERTISEMENT

Totuși, în ziua rambursării, Kremlinul a încercat să facă plata în dolari, dar din banii blocaţi de sancţiuni, potrivit publicației Le Monde.

Rusia s-a folosit de o scutire valabilă până la 25 mai pentru tranzacţiile de rambursare a datoriilor

Sancţiunile guvernului american par să permită acest lucru. Acestea oferă o scutire până la 25 mai pentru tranzacţiile de rambursare a datoriilor. Guvernul rus a dorit să testeze această regulă, anunţând public că plata a fost efectuată din conturi blocate.

ADVERTISEMENT

Timp de 2 zile, băncile americane care au efectuat tranzacţia s-au asigurat că plata nu a încălcat sancţiunile. Rusia a intrat de două ori în incapacitate de plată în 1918 şi 1998. Pentru moment a fost evitată o situație similară.

În această săptămână, Uniunea Europeană a adoptat al patrulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, extinzând aplicarea acestora la produsele de lux. În pofida tradiţionalei sale neutralităţi, Elveţia s-a aliniat sancţiunilor europene aplicate Kremlinului, anunţând vineri, 18 martie, că va face la fel şi în cazul acestui ultim pachet de sancţiuni. Interdicţia privind exportul articolelor de lux priveşte numai un mic procent al exporturilor făcute elvețieni.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1