Rusia a început manevre navale cu muniţie de război în estul Mării Mediterane

Flota rusa a inceput, luni, exercitii militare in partea de est a Marii Mediterane cu nave echipate cu rachete cu raza lunga de actiune, aplicatii destinate "luptei antiteroriste", a anuntat Ministerul Apararii de la Moscova.

"Un grup de nave a inceput exercitii tactice in estul Marii Mediterane. Aceste manevre sunt destinate sa testeze capacitatea fortelor navale de a raspunde la crize de natura terorista", a indicat ministerul intr-un comunicat, citat de RIA Novosti.

Acest grup naval de lupta avea prevazut in program exercitii cu tiruri reale potrivit unui scenariu "cat mai apropiat" de un atac real, mentioneaza Ministerul Apararii rus intr-o declaratie postata pe site-ul sau.

Doua corvete din clasa Buian, unul din modelele de nave cele mai recente ale flotei ruse, iau parte la aceste manevre, alaturi de nave deja stationate in mod permanent in regiune. Potrivit RIA Novosti, acestea sunt corvetele "Serpuhov" si "Zelionii dol".

Navele sunt echipate, intre altele, cu rachete cu raza lunga de actiune "Kalibr", utilizate deja pentru lovituri impotriva pozitiilor gruparilor jihadiste Statul Islamic in Siria in 2015.

Rusia si-a intarit in ultimele luni fortele navale in estul Mediteranei in cadrul interventiei sale in Siria, unde efectueaza o campanie de bombardamente aeriene in sprijinul trupelor lui Bashar al-Assad.

Moscova si-a multiplicat exercitiile militare de amploare pe tot teritoriul Federatiei Ruse ca urmare a crizei in relatiile sale cu Occidentul din cauza situatiei ucrainene.

sursa: ziare.com