News

Ce spun rușii despre invadarea Ucrainei! De ce consideră că americanii sunt vinovați

Ce spun rușii despre invadarea Ucrainei! Șeful spionajului extern de la Kremlin a transmis că nici nu poate fi vorba despre o asemenea mişcare şi i-a acuzat pe americani
28.11.2021 | 10:36
Ce spun rusii despre invadarea Ucrainei De ce considera ca americanii sunt vinovati
ADVERTISEMENT

Nici vorbă ca Rusia să invadeze Ucraina. Mai mult decât atât, sugestiile sunt propagandă rău intenţionată a Statelor Unite. Cel puțin acesta este mesajul transmis de șeful serviciilor de informaţii externe al Moscovei.

Serghei Narişkin spune că totul e o mare cacealma pusă la cale de americanii. De altfel, în ultima perioadă mai mulți oficiali de peste ocean au tras un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Ce zic rușii despre invadarea Ucrainei!

Aceștia au transmis că există mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina și n-au ezitat o clipă să sugereze că Moscova ar putea fi gata să lanseze un atac.

Culmea, Rusia a explicat de mai multe ori că este liberă să-şi mute trupele pe propriul teritoriu şi că astfel de mişcări nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să liniştesc pe toată lumea. Nu se va întâmpla aşa ceva”, a declarat Serghei Narişkin, într-un interviu difuzat chiar la televiziunea de stat.

Acesta a ținut astfel să pareze comentariile despre presupusele planuri de invazie ale Rusiei, planuri care urmau să fie puse în scenă în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT

„Tot ceea ce se întâmplă în jurul acestui subiect în acest moment este, desigur, propagandă rău intenţionată a Departamentului de Stat al SUA”, a continuat oficialul rus.

De remarcat că Narişkin a vorbit la o zi după ce un diplomat american a transmis că NATO va decide următoarea mişcare în privința implicării în conflictul ruso – ucrainean.

ADVERTISEMENT

Oficialii americani nu au ezitat și şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc asupra Ucrainei.

Cu toate acestea, Moscova a fost cea care a acuzat prima Casa Albă, Kievul şi NATO de comportament provocator şi iresponsabil în apropierea graniţelor sale.

Rămâne de văzut care este următorul pas în ceea ce se anunță un posibil conflict între NATO și Rusia.

ADVERTISEMENT