News

Rusia îşi consolidează graniţa cu Ucraina! “Este un mesaj clar pentru mercenari: DESCURCAŢI-VĂ singuri!”

Rusia a ridicat 40 de km de pereţi fortificaţi şi a săpat peste 100 de km de tranşee defensive la graniţa din vest, cea care delimitează teritoriul rus de cel deţinut de rebelii ucraineni, din...
27.05.2015 | 14:55
Rusia isi consolideaza granita cu Ucraina Este un mesaj clar pentru mercenari DESCURCATIVA singuri

Rusia a ridicat 40 de km de pereţi fortificaţi şi a săpat peste 100 de km de tranşee defensive la graniţa din vest, cea care delimitează teritoriul rus de cel deţinut de rebelii ucraineni, din regiunile Lugansk şi Donetsk.

“Consolidările şi fortificaţiile ridicate la frontiera de stat sunt menite să asigure stabilitatea în regiunea Rostov şi să prevină traficul ilegal de arme de foc”, transmite Serviciul de Frontieră Rus.

Agenţia guvernamentală susţine că de la începutul acestui an au fost interceptate 60 de transporturi ilegale de arme, fiind confiscate 40 de mitraliere, 200 de grenade, 100 de proiectile de artilerie şi 40 de mine antipersonal.

Peste 400 de persoane au fost aresate fie pentru trecerea frauduloasă a frontierei, fie pentru că au pătruns într-o zonă interzisă, aproape de frontieră.
Vameşii au fost nevoiţi de câteva ori să facă uz de armă pentru capturarea transfugilor.

Imediat după anunţul autorităţilor ruse, Kievul a acuzat Rusia că încearcă să îşi izoleze proprii luptători, care trecuseră graniţa pentru a participa alături de separatişti la luptele din sud-vestul Ucrainei.

“Acum este clară intenţia Moscovei. Dacă mercenarii vor încerca să se întoarcă din Ucraina în Rusia, accesul lor va fi blocat. Este un semnal clar trimis mercenarilor din Donbas: Descurcaţi-vă pe cont propriu! Poate că au reuşit să intre în ţara noastră, dar nu se vor mai întoarce în ţara lor. Cel puţin nu se vor mai întoarce în viaţă!”, spune Andrey Lysenko, purtătorul de cuvânt al guvernului ucrainean.

Sursă: www.antena3.ro

Tags: