News

Rusia își dorește o nouă ordine mondială: ”Țările BRICS vor fi piatra de temelie”

Rusia își dorește o nouă ordine mondială, alături de țările BRICS: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, care ”vor fi piatra de temelie”, în acest demers.
30.03.2022 | 21:41
Rusia isi doreste o noua ordine mondiala Tarile BRICS vor fi piatra de temelie
Rusia își dorește să contruiască noua ordine mondială alături de țările BRICS. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

După ce Joe Biden a anunțat o nouă ordine mondială, în a cărui frunte se va situa SUA, un anunț similar vine și din partea reprezentanților Rusiei. Serghei Ryabkov, ministrul rus adjunct de externe, a spus că țările BRICS vor constitui ”piatra de temelie” a unei ordini mondidale emergente.

Rusia vrea alături de țările BRICS să depășească sancțiunile primite din partea Occidentului

Serghei Ryabkov a subliniat că țările BRICS reprezintă aproximativ jumătate din Glob, dar și o parte semnificativă din PIB-ul mondial. De altfel, oficialul de la Kremlin a ținut să puncteze că se fac eforturi pentru a depăși sancțiunile impuse de Occident Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Cred că țările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o mare parte din PIB-ul mondial, vor servi drept piatră de temelie a unei ordini mondiale emergente.

Țările BRICS au un rol semnificativ în protejarea dreptului internațional și în lupta împotriva politicii de sancțiuni a țărilor occidentale.

ADVERTISEMENT

Știm că în fiecare țară există anumite nuanțe legate de problemele cu care se confruntă, dar acum suntem uniți în protejarea dreptului internațional și în eforturile noastre de a depăși sancțiunile arbitrare, ilegitime, unilaterale, care au devenit singurul instrument politic în Statele Unite și alte țări”, a transmis Serghei Ryabkov, în cadrul postului RT, citat de agenția de presă rusă TASS.

Și Serghei Lavrov a anunțat o nouă ordine mondială

Tot miercuri, aflat într-o vizită în China, Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a anunțat și el formarea unoi noi ordini mondiale  ”multipolară, justă şi democratică”, în parteneriat cu Beijingul.

ADVERTISEMENT

”Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relaţiilor internaţionale. Sunt convins că la finalul acestei etape situaţia internaţională va fi net mai clară şi că noi, împreună cu dvs și cu partenerii noştri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, justă, democratică”, a declarat Serghei Lavrov, în timpul întrevederii cu omologul său chinez, Wang Yi, scrie CBS News.

Săptămâna trecută, Joe Biden, președintele SUA, avertiza înainte de a se vedea cu mai mulți directori executivi ai unor companii americane, că să ne așteptăm la ”o nouă ordine mondială”. Asta în condițiile în care lumea se află într-o ”inflexiune”.

ADVERTISEMENT

”În planul economiei, ne aflăm într-un punct de inflexiune. Şi nu numai în plan economic, ci şi în lume. Asta se întâmplă odată la trei-patru generaţii. Aşa cum mi-a spus zilele trecute, într-o întâlnire confidenţială, unul dintre comandanţii mei militari de rang înalt, 60 de milioane de oameni au murit între 1900 şi 1946.

De atunci, am stabilit o ordine mondială liberală, iar asta nu s-a  mai întâmplat de mult timp. Acum mor o mulţime de oameni dar nicidecum nu suntem aproape de haos.

Este momentul în care lucrurile se schimbă dramatic. Va exista o nouă ordine mondială, iar noi vom trebui să fim în fruntea ei. Şi vom uni tot restul lumii libere prin această acţiune”, avertiza Joe Biden.

ADVERTISEMENT