News

Rusia, demonstrație de forță la Marea Neagră. Exerciții militare cu peste 140 de nave

Peste 140 de nave de luptă, 60 de avioane și circa 10.000 de soldați participă în aceste zile la o adevărată demonstrație de forță militară a Rusiei în zona Mării Negre.
26.01.2022 | 16:26
Rusia demonstratie de forta la Marea Neagra Exercitii militare cu peste 140 de nave
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care un conflict militar Rusia – Ucraina trezește temeri serioase în Occident, Kremlinul continuă demonstrațiile de forță în apropierea flancului estic al NATO.

Miercuri, Kremlinul a început manevre navale de proporții. Aceste exerciţii sunt prevăzute în planul de instruire a forţelor sale armate elaborat pentru anul în curs, conform unui anunț făcut de Ministerul rus al Apărării, notează Tass.com.

ADVERTISEMENT

Această demonstraţie de forţă a Rusiei vine la două zile după decizia preşedintelui Joe Biden de a plasa 8.500 de soldaţi în alertă, gata să fie deplasați pe flancul estic al NATO.

Rusia a început exerciții militare în Marea Neagră. Participă 10.000 de militari

De la primele ore ale acestei zile, o grupare navală care constă în vase de luptă şi de sprijin, a părăsit bazele de la Sevastopol şi Novorossiisk pentru a desfăşura exerciţiile în zonele desemnate.

ADVERTISEMENT

”Exercițiile grupurilor operative combinate, grupurilor de asalt amfibiu şi de atac naval din Marea Neagră implică fregate, nave de sprijin, corvete cu rachete şi nave lansatoare de rachete, nave de asalt amfibiu, nave vânătoare de submarine şi de asemenea dragoare de mine”, se arată într-o declarație de presă emisă de Ministerul rus al Apărării.

Pe parcursul navigării către zonele desemnate pentru manevre, echipajele navelor vor desfăşura o serie de exerciţii de comunicaţii şi de manevrare în siguranţă în spaţii maritime intens navigate, precum şi un exerciţiu de apărare antiaeriană desfăşurat de pe mare.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu planul pe 2022 de pregătire a Forțelor Armate Ruse, o serie de exerciţii navele sunt programate în intervalul ianuarie – februarie în toate zonele de responsabilitate ale flotelor navale ruse, sub comanda amiralului Nikolay Yevmenov, comandantul marinei ruse.

Mobilizare impresionantă de militari, nave și avioane în Marea Neagră

În total, la aceste manevre din Marea Neagră vor participa peste 140 de nave de luptă, cel puţin 60 de avioane, circa 1.000 de elemente de tehnică de luptă şi aproximativ 10.000 de militari.

ADVERTISEMENT

Sursa citată, care prezintă planuri ale Armatei Ruse, spune că manevrele se vor axa pe măsurile forţelor aerospaţiale şi navale ruse de protejare a intereselor naţionale ale Rusiei în spaţiile maritime şi pe contracararea ameninţărilor la adresa Rusiei din direcţia acestora.

Exerciţiile navale programate în această perioadă vor acoperi mările adiacente teritoriului rus şi de asemenea zone oceanice importante din punct de vedere operaţional.

În următoare perioadă, manevre separate vor avea loc și în Marea Mediterană, Marea Nordului şi Marea Ohotsk, precum şi în Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific.

ADVERTISEMENT