Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Rusia, mesaj important pentru România după calificarea în optimile EURO 2024!

După ce România a obținut calificarea în optimi la EURO 2024, Ambasada Rusiei a transmis un mesaj important echipei naționale.
28.06.2024 | 15:36
Rusia mesaj important pentru Romania dupa calificarea in optimile EURO 2024
Mesajul Rusiei pentru România după calificarea în optimi. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În ultimul meci din Grupa E cu Slovacia, scor 1-1, România a obținut calificarea în optimi la EURO 2024. După duelul de la Frankfurt, echipa națională antrenată de Edi Iordănescu a primit un mesaj din partea Ambasadei Rusiei.

Rusia, mesaj important pentru România după calificarea în optimi

Joi, 27 iunie, Ambasada Rusiei la București a scris un mesaj pe Facebook în care a felicitat România pentru calificarea în optimi: “Îi felicităm pe toți românii pentru performanța istorică a Naționalei și calificarea în optimile EURO 2024 de pe primul loc în grupă!”.

ADVERTISEMENT

Din cauza războiului cu Ucraina, naționala Rusiei nu poate participa la Campionatul European din Germania, echipa fiind exclusă de UEFA și FIFA din orice competiție de acest fel.

După ce a terminat la egalitate cu Slovacia meciul de la Frankfurt, România a reușit să se califice mai departe la EURO 2024 de pe primul loc în grupa E. Așadar, echipa națională antrenată de Edi Iordănescu va juca în optimi împotriva Olandei, iar meciul va avea loc la Munchen, pe Allianz Arena. Partida se va disputa marți, 2 iulie, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu face analiza Olandei, înaintea meciului de la Munchen

Olanda a terminat, surprinzător, pe locul trei grupa D, după ce-a pierdut ultimul meci, cu Austria, scor 3-2. “Portocala mecanică” era pe locul 1 înaintea ultimei etape din grupe, dar înfrângerea cu echipa lui Ralf Rangnick i-a făcut pe olandezi să cadă până pe penultimul loc. Așadar, după aflarea oponentei din următoarea rundă de la EURO 2024, Mircea Lucescu a făcut o analiză.

“E un meci dificil. Dar toate au fost dificile. E un echilibru incredibil. Mai ales la ce s-a întâmplat acum cu grupa noastră. A intrat în istorie. Patru echipe cu același număr de puncte și să fie diferențiate de un gol.

ADVERTISEMENT

Olanda este de scos, de ce nu? Entuziasmul și motivația care acompaniază echipa națională, determinantă în mare măsură de prezența suporterilor români pe toate stadioanele, asta înseamnă foarte mult.

Nu există o echipă națională care să aibă o asemenea susținere. E greu de spus dacă putem să fim ca Grecia. Dar Olanda e mai slabă decât Belgia după părerea mea. E mai vulnerabilă în apărare decât Belgia. Faptul că nu jucăm cu Bancu, e o pierdere. E riscant să schimbi sistemul ăsta, mai ales când ai atâtea rezultate.

ADVERTISEMENT

Nu ai cum să treci de la una la alta și doar dacă ești superior adversarilor. În condițiile date trebuie să facem superioritate la mijlocul terenului, a declarat Mircea Lucescu în cadrul emisiunii FANATIK LA EURO.

ADVERTISEMENT
1,65 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe și sub 4,5 goluri” în partida România - Olanda de la EURO 2024