News

Rusia nu mai poate ataca Occidentul. Sancțiunile și războiul din Ucraina l-au lăsat pe Putin fără resursele necesare, susține Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretarul general al NATO, a explicat că Rusia nu poate extinde războiul din Ucraina către statele din Europa. Resursele rușilor sunt consumate de conflictul început luna trecută.
24.03.2022 | 17:59
Rusia nu mai poate ataca Occidentul Sanctiunile si razboiul din Ucraina lau lasat pe Putin fara resursele necesare sustine Mircea Geoana
Mircea Geooană crede că Rusia nu are resursele necesare pentru a ataca și alte țări după Ucraina. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

De la începutul invaziei în Ucraina, au existat mai multe speculații legate de posibilitatea ca armata rusă să atace statele din vestul său. Cu toate acestea, Mircea Geoană atrage atenția că Rusia nu mai poate ataca aceste țări, neavând resursele necesare, notează Digi24.

Războiul din Ucraina epuizează resursele Rusiei

După cum explică secretarul general adjunct al NATO, războiul din Ucraina consumă resursele Federației Ruse. Din acest motiv armata rusă nu ar mai putea să atace statele din vestul său.

ADVERTISEMENT

Geoană a vorbit despre situația statelor din proximitatea Rusiei și care nu fac parte din NATO. El a explicat că acestea nu fac parte din intențiile militare ale rușilor, dar asta nu înseamnă că nu ar avea de suferit.

Mai exact, chiar dacă nu vor fi ținta unor acțiuni militare, ele trebuie să gestioneze efectele politice, economice și chiar umanitare ale deciziilor luate de regimul de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

“Sunt țări care, chiar dacă nu sunt în risc iminent intervenției militare rusească, suferă din punct de vedere politic, economic și umanitar”, a explicat Geoană.

În ceea ce privește securitatea României, Mircea Geoană a subliniat, așa cum a mai făcut-o anterior, că țara noastră este protejată și că nu există motive de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Ce pierderi are Rusia în acest război?

Trebuie precizat că pierderile suferite de armata rusă în războiul din Ucraina sunt greu de estimat, asta deoarece autoritățile de la Moscova nu oferă informații oficiale. De asemenea, există și riscul ca zvonurile și dezinformările să împiedice o estimare obiectivă.

Cu toate acestea, după cum susțin autoritățile ucrainene, Rusia ar fi pierdut peste 15.000 de soldați. Astfel de pierderi ar fi chiar mai mari decât cele din războiul din Afganistan.

ADVERTISEMENT

Aceste informații par fi confirmate de un articol din presa rusească, retrag după doar câteva minute și care indica aproape 10.000 de morți și peste 16.000 de răniți.

Serviciile de informații ale Statelor Unite ale Americii ofereau recent o estimare ceva mai conservatoare. Mai exact, spionii americani susțin că Rusia ar fi pierdut peste 7.000 de soldați.

În plus, după cum indică un blog specializat în monitorizarea vehiculelor militare distruse în teatrele de operațiune. Rusia are probleme și cu resursele materiale. Mai exact, armata rusă ar fi pierdut 1.666 vehicule în Ucraina, 800 dintre acestea fiind distruse în timpul luptelor.

Autorii acestei liste explică faptul că au inclus doar acele vehicule a căror distrugere a putut fi confirmată cu imagini sau înregistrări video. Asta înseamnă că pierderile armatei ruse ar putea fi mult mai mari.

ADVERTISEMENT