Hotnews

“Rusia, o sursă de dificultăţi pentru vecinii UE!”

Politica dusă de Moscova creează dificultăţi pentru un număr de ţări din vecinătatea Uniunii Europene, estimează cancelarul german Angela Merkel într-un interviu apărut duminică în presa...
07.12.2014 | 09:04
“Rusia, o sursă de dificultăţi pentru vecinii UE!”
ADVERTISEMENT

Politica dusă de Moscova creează dificultăţi pentru un număr de ţări din vecinătatea Uniunii Europene, estimează cancelarul german Angela Merkel într-un interviu apărut duminică în presa germană, potrivit Agerpres.

‘Cu (Republica) Moldova, Georgia şi Ucraina, avem trei ţări din vecinătatea noastră estică care au semnat în mod suveran un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Rusia creează dificultăţi acestor trei ţări’, a declarat dna Merkel cotidianului conservator Die Welt, potrivit unor extrase din acest interviu difuzate înainte şi citate de AFP.

ADVERTISEMENT

Vedem de asemenea că Rusia încearcă să menţină sub dependenţa ei economică şi politică unele ţări din vestul Balcanilor’, a adăugat cancelarul german.

Angela Merkel a fost de asemenea întrebată în legătură cu criticile care i-au fost adresate de trei foşti cancelari, conservatorul Helmut Kohl şi social-democraţii Helmut Schmidt şi Gerhard Schröder, susţinătorii unei linii mai flexibile faţă de Moscova.

ADVERTISEMENT

‘Sunt convinsă că răspunsul european comun la acţiunile Rusiei este bun’, a răspuns ea. ‘Faptul că Rusia a încălcat memorandumul de la Budapesta din 1994 privind integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei nu ar trebui să rămână fără urmări’, a adăugat cancelarul.

SURSA: romaniatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri