News

Rusia raportează din nou peste 10 mii de cazuri de COVID-19. Putin, anunț despre starea premierul infectat

08.05.2020 | 23:53
Rusia raporteaza din nou peste 10 mii de cazuri de COVID19 Putin anunt despre starea premierul infectat
ADVERTISEMENT

Rusia raportează din nou peste 10 mii de cazuri de infectare cu COVID-19 și se menține pe locul 1 la capitolul celor mai afectate țări din Europa de pandemie.

Rusia raportează încă o zi cu peste 10 mii de cazuri de COVID-19. Putin, anunț despre starea premierul infectat

Rusia se menține în topul țărilor europene cel mai greu afectate de pandemia de coronavirus în acest moment. Iar în acest sens privim numărul de infecții zilnice anunțate de autoritățile de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Pentru a șasea zi consecutiv, autoritățile de la Moscova au anunțat mai mult de 10.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care mai mult de jumătate au fost depistate în Capitală, unde măsurile au fost prelungite până la 31 mai.

Până vineri, numărul total al cazurilor din Rusia a ajuns la 187.859, dintre care 10.699 raportate în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților. De asemenea, s-au înregistrat 98 de noi decese cauzate de virus, care duce la 1.723 totalul victimelor.

ADVERTISEMENT

În timp ce oficialii de la Kremlin se gândesc la relaxări, OMS a avertizat că Rusia va trece printr-o ”epidemie întârziată”.

Rusia se află acum pe locul patru în Europa în ceea ce privește numărul total de cazuri, potrivit unui raport internațional, în spatele țărilor în care epidemia a lovit considerabil mai devreme: Marea Britanie, Italia și Spania.

ADVERTISEMENT

Directorul de urgențe al OMS, Michael Ryan, a declarat într-o conferință de presă, că ”Rusia se confruntă probabil cu o epidemie întârziată” și trebuie ”să învețe unele dintre lecțiile” care au venit cu costuri mari în alte părți ale lumii, scrie InsideBusiness.

Putin, anunț despre premierul Mikhail Mishustin

Starea de sănătate a primului ministru rus Mikhail Mishustin, care a fost testat recent pozitiv cu noul coronavirus, se îmbunătățește.  Acest lucru a fost confirmat de președintele rus, Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

”Starea premierului se îmbunătățește, totul este în ordine. Are o mică febră, așa cum se întâmplă adesea în aceste cazuri, dar Mikhail se reface. Am fost în contact în fiecare zi și a fost implicat în munca din aceste zile și în pregătirea tuturor deciziilor noastre”, a spus Putin despre premier.

În continuare, presa din Rusia anunță că şeful guvernului rus continuă să fie tratat în spital. El participă prin videoconferință la ședințele Executivului de la Moscova.

ADVERTISEMENT