Life

Rusia, reacție oficială după ce a fost interzisă la Eurovision și Ucraina a câștigat: ”A devenit coroana nebuniei culturale”

Ambasada Rusiei în România a transmis un mesaj amplu în urmă cu puțină vreme prin care condamnă faptul că Ucraina a fost aleasă câștigătoare la Eurovision 2022.
19.05.2022 | 16:30
Rusia reactie oficiala dupa ce a fost interzisa la Eurovision si Ucraina a castigat A devenit coroana nebuniei culturale
Rusia, declarație după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Ce a spus despre eliminarea din concurs. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Oficialii au vorbit în termeni foarte duri despre eliminarea Rusiei de la concursul muzical internațional. Reprezentații nu au uitat nici de Uniunea Europeană de Radiodifuziune sau de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia, declarație după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Ce a spus despre eliminarea din concurs

Ambasada Rusiei în România are prima reacție oficială după ce Ucraina a fost declarată marea câștigătoare de la Eurovision Song Contest de anul acesta. Reprezentanții au spus și cine ar fi meritat primul loc.

ADVERTISEMENT

„În noaptea de 15-16 mai a.c. Torino, Italia, a găzduit finala celei de-a 66-a ediții a Eurovision Song Contest 2022. Câștigătorul a devenit formația ucraineană Kalush Orchestra cu piesa Stefania. Acest nume creștin nobil provine din grecescul στέφανο – o coroană.

Și, într-adevăr, Eurovisionul din acest an a devenit coroana nebuniei culturale și politice rusofobe și «pro-ucrainene« (și de fapt «neo-Bandera») din Europa, un test de turnesol a ceea ce se întâmplă astăzi pe bătrânul continent.

ADVERTISEMENT

În februarie, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), ca urmare a obiectivului geopolitic comun al cercurilor conducătoare ale UE și NATO de a «anula cultura rusă», a privat Rusia de dreptul de a participa la Eurovision 2022, invocând «îngrijorare cu privire la criza fără precedent din Ucraina».

În același timp, în ultimii opt ani, EBU nu a avut o asemenea îngrijorare în legătură cu Kievul, ale cărui trupe au bombardat constant orașele și satele din Donbass, unde bătrâni, femei și copii mureau aproape zilnic, iar infrastructura civilă era distrusă”, au transmis diplomații pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții Rusiei în România au vorbit și despre câștigătorul de anul acesta, de la Eurovision 2022. Oficialii sunt de părere că reprezentantul Marii Britanii, Sam Ryder, este mai talentat decât Kalush Orchestra.

În plus, diplomații au mai punctat faptul că voturile au fost schimbate de EBU, care a avut cu totul alte reguli în finala de săptămâna trecută, pentru a se asigura că rușii vor rămâne uluiți când vor citi titlurile din ziarele de a doua zi.

ADVERTISEMENT

Rusia: ”Punctele României au fost pur și simplu furate de EBU”

„Cu toate acestea, atât rușii, cât și locuitorii din restul Europei au fost mult mai interesați de vestea scandaloasă că punctele juriului național al României au fost pur și simplu furate de EBU și transferate formației ucrainene, aparent ca «ajutor umanitar».

Reprezentantului României Eda Marcus nici măcar nu i s-a permis să iasă în direct! «Punctele» a anunțat reprezentantul EBU. Pur și simplu un exemplu clasic de «libertăți democratice» europene moderne.

Este greu să nu fiți de acord cu Ministrul Culturii al României domnul Lucian Romașcanu, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă comună cu omologul din Republica Moldova domnul Sergiu Prodan că organizatorii Eurovision au reușit să politizeze din ce în ce mai tare și să compromită competiția.

Într-adevăr, doar un zâmbet amar poate fi provocat astăzi de alin.2.7 din regulile Eurovision stabilite de EBU, potrivit căreia European Song Contest (ESC) este un eveniment în afara politiciI, ESC nu ar trebui în niciun caz să fie politizat, radiodifuzorii parteneri participanți trebuie să se asigure că niciun participant, nicio delegație sau țară nu sunt discriminate.

Să lăsăm deoparte faptul că juriile naționale și cetățenii de rând votează la Eurovision de zeci de ani pentru vecinii lor, aliații politici, «frații de sânge» etc., ignorând talentul participanților din alte țări și componenta artistică a spectacolelor lor.

Ultimele iluzii despre «nepolitizarea» concursului au fost spulberate încă în 2016: Jamala, un participant din Ucraina, care a cântat cântecul deschis politică 1944, nu numai că nu a fost descalificată, ci chiar și a câștigat.

EBU și-a închis atunci ochii la acest lucru, deși este evident că fără conivența sa, o astfel de decizie ar fi fost imposibilă. Anul acesta, EBU s-a lovit de murdărie ucraineană în față, susținând deschis muzicienii care strigau declarații politice deschis chiar de pe scenă.

Drept urmare, a fost provocat un scandal în «familie nobilă europeană». Inspirat de poziția EBU, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a promis că va face tot posibil pentru a asigura că următoarea finală Eurovision se va desfășura la Mariupol.

Se pare că autoritățile Republicii Populare Donețk, unde, de altfel, în ultimii ani s-a înregistrat o înflorire a poeziei antifasciste, inclusiv și a compoziției de cântece, vor fi destul de capabile să organizeze acest eveniment, depășind semnificativ standardele EBU.

Cu toate acestea, este o mare întrebare dacă ele vor să se ocupe de un proiect complet compromis”, este mesajul transmis de Ambasada Rusiei în România, după Eurovision Song Contest.

ADVERTISEMENT