News

Muntenegru a expulzat un diplomat rus. Moscova amenință că va riposta: ”Ați intrat sub influența Occidentului”

Regimul de la Moscova anunță măsuri foarte dure contra statului Muntenegru, după ce autoritățile de la Podgorica au informat că au expulzat un diplomat rus.
16.03.2022 | 12:17
Muntenegru a expulzat un diplomat rus Moscova ameninta ca va riposta Ati intrat sub influenta Occidentului
Rusia amenință Muntenegru după ce Guvernul de la Podgorica a expulzat un diplomat al Kremlinului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, Muntenegru a declarat persona non grata un diplomat al Rusiei din țară. La aproape două săptămâni distanță a venit și reacția Kremlinului față de această măsură.

Rusia amenință Muntenegru după ce Guvernul de la Podgorica a expulzat un diplomat al Kremlinului

Ambasada Rusiei la Podgorica a postat un mesaj pe contul oficial de Twitter în care anunță că Muntenegru va avea parte de sancțiuni economice.

ADVERTISEMENT


Într-un comunicat emis de presa de stat de la Moscova, directorul departamentului al Patrulea European al Ministerului rus de Externe, Yuri Pilipson, spune că Rusia va răspunde la decizia Muntenegrului de a declara un diplomat rus persona non grata.

Kremlinul acuză Macedonia de Nord și Muntenegru că sunt două state care ”au căzut sub influența Occidentului” și s-au alăturat astfel acestui regim de sancțiuni contra Rusiei.

ADVERTISEMENT

Pentru acest gest, cele două state europene vor avea de suferit pe plan economic, mai avertizează oficialul rus.

”Din păcate, Macedonia de Nord și Muntenegru au căzut sub influența Occidentului, nu au reușit să formuleze vreo politică independentă în criza ucraineană.

ADVERTISEMENT

S-au alăturat regimului de sancțiuni dure. Acest lucru îi va afecta inevitabil, va complica situația economică deja dificilă. Noi am avertizat pe toată lumea despre acest lucru de mult timp și de multe ori”, a spus Pilipson.

Cum explică Muntenegru sancționarea diplomatului rus

În luarea acestei decizii contra oficialului rus, Muntenegru a invocat încălcări ale normelor diplomatice.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, oficialii Ministerului rus de Externe au mai amintit că ”linia ostilă a liderilor locali față de țara noastră nu se bucură de sprijinul publicului”.

”În pofida încercărilor Occidentului de a impune o singură linie distructivă, cetățenii acestor țări sunt capabili să-și formeze o imagine obiectivă, să separe minciuna propagandistică de fapte”, a mai acuzat Pilipson.

ADVERTISEMENT