Rusia se pregăteşte de RĂZBOI? A mutat echipamente şi trupe la graniţă

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 10:41
Rusia se pregăteşte de RĂZBOI? A mutat echipamente şi trupe la graniţă

Rusia mobilizează din nou echipamente şi trupe în apropiere de graniţa cu Ucraina, aparent pentru aplicaţii militare, în contextul în care, începând din 15 august, în Districtul militar Sud, situat lângă frontiera ucraineană, au fost anunţate manevre de amploare sub numele de cod “Caucaz 2016”, relatează miercuri agenţia de presă Unian, citând ziarul polonez Gazeta Wyborcza.

Potrivit publicaţiei poloneze, ar fi vorba de circa 200.000 de militari, rachete şi avioane.

Până la sfârşitul acestui an, forţele armatei ruse au în program efectuarea a aproximativ 4.000 de manevre, explicase în acest sens ministrul adjunct al apărării rus Dmitri Bulgakov.

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu anunţase anterior crearea a patru divizii noi şi a nouă brigăzi în sudul Rusiei, ca urmare a “creşterii ameninţării din partea NATO şi a Ucrainei”, aminteşte în acest context Gazeta Wyborcza. În plus, Moscova a decis să instaleze rachete “Iskander” în apropiere de Ucraina, mai scrie publicaţia poloneză, citată de Unian.

Flota rusă din Marea Neagră a primit deja în dotare rachete de tipul “Bastion” şi “Bal”, precum şi rachete antiaeriene S-400 “Typhoon”.

În genere, după cum spunea ministrul Şoigu, o parte din Districtul militar Sud a fost echipat în ultimii doi ani cu aproape 4.000 de echipamente noi, între care blindate şi avioane de diverse tipuri.

Citeşte mai mult pe www.stiripesurse.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×