News

Rusia și NATO au întrerupt orice cooperare: “Un conflict ar fi catastrofal!”

15.04.2019 | 17:57
Rusia si NATO au intrerupt orice cooperare Un conflict ar fi catastrofal

Rusia a anunțat faptul că a încetat orice cooperare cu NATO! Adjunctul ministrului rus de Externe a avertizat asupra încetării oricărei comunicare între NATO și Moscova. Aleksandr Gruşko a făcut declarații în acest sens în cursul zilei de luni, în cadrul unui interviu acordat presei de stat de la Moscova. Iată cum vor decurge lucrurile între Rusia și NATO de acum încolo!

Rusia și NATO întrerup orice comunicare!

Adjunctul ministrului rus de Externe Aleksandr Gruşko a declarat luni, pentru presa de stat din Moscova, că Rusia a oprit orice formă de cooperare cu NATO. Fostul Ambasador al Kremlinului pe lângă Alianța Nord-Atlantică a atribuit vina pe deplin Occidentului. „Relaţiile sunt la nivelul din perioada Războiului Rece”, a declarat Gruşko, citat de Ria Novosti. „Orice om normal speră că nu se va ajunge la un conflict armat cu NATO. Ar fi o catastrofă pentru întreaga umanitate. Sunt sigur că înţeleg asta şi la Washington şi la Bruxelles”.

De asemenea, adjunctul ministrului rus de Externe a insistat că este nevoie de un parteneriat nou strategic între NATO și Rusia. În ziua precedentă, diplomatul în cauză a anunțat faptul că Rusia va răspunde creșterii prezenței militare a NATO în Marea Neagră. “Bineînţeles, vom lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza ameninţările legate de creşterea activităţii NATO în această regiune”, a afirmat sursa citată la o reuniune a Consiliului rus pentru politică externă şi de apărare.

Rusia și NATO au ]ntrerupt orice comunicare
Rusia și NATO au întrerupt orice comunicare

NATO reacționează la amenințările lui Vladimir Putin către Europa de Est

„Apărarea antirachetă a Alianţei este pur defensivă. Sistemele Aegis Ashore din România şi Polonia respectă pe deplin Tratatul INF”

, a adăugat Cazalet după ce purtătorul de cuvânt adjunct al NATOA spus că “NATO nu are nicio intenţie de a desfăşura noi arme nucleare terestre în Europa.

Cerem Rusiei să se concentreze pe revenirea la respectarea Tratatului privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF)”

Tags: