News

Rusia și NATO, exerciții militare în Marea Neagră! Cum se explică aceste manevre

06.04.2019 | 14:29
Rusia si NATO exercitii militare in Marea Neagra Cum se explica aceste manevre

Rușia și NATO fac exerciții militare în Marea Neagră! Mai exact, în timp ce România se desfășoară ”Sea Shield 19”, cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră, Rusia a lansat mai multe rachete supersonice ca parte a unor exerciții în care au fost simulate acțiuni de contracarare a atacurilor aeriene, la aproximativ 700 de kilometri de țara noastră.

Rusia și NATO, exerciții militare în Marea Neagră

Exercițiul NATO va reuni, în intervalul 5-13 aprilie, 20 de nave militare din șase țări, dar și aproape 2.200 de militari care vor exersa proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, aeriene și de suprafață, ce sunt adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre. La ”Sea Shield 19” participă în aces an 14 nave militare românești și 6 nave militare din Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda și Turcia.

Scenariul exercițiului este fictiv și are ca scop planificarea și executarea unei Operații de Răspuns la Criză sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Conform unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Navale Române, contextul este reprezentat de un mediu de securitate caracterizat prin amenințări simetrice și asimetrice.

Rusia și NATO, exerciții militare în Marea Neagră! Cum se explică aceste manevre
Scenariul exercițiului este fictiv și are ca scop planificarea și executarea unei Operații de Răspuns la Criză

Manevrele militare se desfășoară la aproximativ 700 kilometri de România

De menționat este că exercițiul vine într-un moment sensibil pentru țările cu ieșire la Marea Neagră. În aceeași perioadă în care are loc exercițiul, armata rusă desfășoară manevre militare la aproximativ 700 de kilometri de țara noastră, în regiunea Krasnodar; acțiune pentru care s-au mobilizat 500 de militari.

Rusia și NATO, exerciții militare în Marea Neagră! Cum se explică aceste manevre
Exercițiul NATO va reuni, în intervalul 5-13 aprilie, 20 de nave militare din șase țări

De asemenea, ei au simulat respingerea unor atacuri aeriene inamice efectuate cu avioane și drone militare.”Pe timpul celor două zile de escală în port, sunt programate vizite oficiale, dar şi ședințe de discutare a detaliilor organizatorice pentru secvențele planificate pe mare”, transmit autoritățile.