News

Rusia a folosit în Ucraina arma despre care Putin a spus că e ”invincibilă”. Confirmare de ultimă oră

Rachetele "Kinjal”, folosite în premieră în războiul din Ucraina. Ministerul rus al Apărării informează că a distrus un depozit de arme și muniții situat în vestul Ucrainei.
19.03.2022 | 11:06
Rusia a folosit in Ucraina arma despre care Putin a spus ca e invincibila Confirmare de ultima ora
Rusia a folosit în Ucraina arma despre care Putin a spus că e ”invincibilă”. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rușii au transmis că au folosit în premieră un nou tip de rachetă în cadrul războiului din Ucraina.

Rușii anunță folosirea în premieră a unui tip de rachetă care sfidează sistemele de apărare aeriană

Ministerul rus al Apărării a informat că au fost folosite rachete hipersonice “Kinjal” într-o operațiune care a avut ca scop distrugerea unui depozit de arme și munții al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre folosirea acestor arme considerate „invincibile” de Vladimir Putin pentru prima dată în cadrul acestui război.

Kremlinul spune chiar că acest tip de rachetă sfidează sistemele de apărare aeriană, relatează AFP.

ADVERTISEMENT

“La 18 martie, complexul aeronautic ‘Kinjal’ cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk”, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov.

Tot conform Ministerului Apărării de la Moscova, Rusia a atacat 69 de instalații militare din Ucraina, fiind vorba despre o duzină de depozite militare și mai bine de 40 de locuri în care erau parcate vehicule militare, printre care și tancuri.

ADVERTISEMENT

Au fost doborâte și 12 drone ucrainene, a mai informat purtătorul de cuvânt rus, în cadrul declarației de presă zilnice.

“În plus, grupurile antiaeriene ale aviaţiei ruse au doborât 12 drone ucrainene”, a mai informat Igor Konaşenkov.

ADVERTISEMENT

Ce a mai anunțat Rusia. Părerea lui Vladimir Putin despre aceste rachete

De asemenea, armata rusă a mai informat și că a reușit să lovească pentru prima dată o țintă în vestul Ucrainei. Soldații săi au distrus o parcare pentru avioane din apropiere de Lviv.

Este pentru prima dată când Rusia raportează folosirea acestui tip de rachetă balistică, ea fiind testată cu succes în 2018, dar niciodată folosită în conflictele în care țara condusă de Vladimir Putin a fost implicată.

De altfel, președintele rus crede despre acestea că sunt “invincibile”, fiind parte a unei noi generații de arme dezvoltate de Kremlin.

ADVERTISEMENT