News

Putin ”încearcă să recreeze Uniunea Sovietică”, avertizează un oficial de la Washington. Moscova: ”Imposibil”. Update

SUA este îngrijorată de faptul că Rusia lui Vladimir Putin care ca scop final, în tot acest conflict mocnit din estul Europei, să ”recreeze Uniunea Sovietică”. Reacția Moscovei.
08.12.2021 | 14:52
Putin incearca sa recreeze Uniunea Sovietica avertizeaza un oficial de la Washington Moscova Imposibil Update
ADVERTISEMENT
08-12-2021
12:53

Rusia, prima reacție după ce SUA a acuzat Kremlinul că încearcă să recreeze Uniunea Sovietică

La câteva ore după ce secretarul de stat adjunct al SUA pe politica externă, Victoria Nuland, a anunțat că Washingtonul este îngrijorat de faptul că Vladimir Putin ar avea ca țintă recrearea Uniunii Sovietice, Rusia a avut o primă reacție.

Purtătorul de cuvânt al regimului Putin a anunțat că Rusia nu intenţionează să recreeze Uniunea Sovietică, catalogând ”imposibil” un astfel de eveniment.

”Sunt convins că, la fel ca noi şi alţi specialişti, (n.r. Nuland) înţelege perfect că recrearea URSS este imposibilă”, a declarat Peskov în conferinţa de presă zilnică, notează Agerpres.

Totodată, oficialul de la Moscova și exprimat convingerea că Nuland cunoaşte foarte bine” situaţia din spaţiul postsovietic şi procesele de integrare care au loc aici ”de ceva vreme”.

Temerile Statelor Unite ale Americii cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra Ucrainei sunt la un nivel extrem de ridicat.

Secretarul de stat adjunct al SUA pe politica externă, Victoria Nuland, a declarat, în fața Congresului american, că Washingtonul este îngrijorat că Vladimir Putin ar avea ca țintă recrearea Uniunii Sovietice.

ADVERTISEMENT

Casa Albă, îngrijorată că Rusia lui Vladimir Putin are ca scop să ”recreeze Uniunea Sovietică”

”Preocuparea este că el (n.r. Putin), ca proiect al moştenirii sale, încearcă de fapt să recreeze Uniunea Sovietică. Nu știm dacă se va opri cu ceea ce a făcut până acum sau va merge mai departe”, avertizează oficialul de la Casa Albă, conform News Read.

Pe de altă parte, Nuland mai dă asigurări că SUA și aliații din NATO sunt ”absolut pregătiți” să facă față unui asalt al Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Prin urmare, cred că unitate aici, în Statele Unite, unitate în Ucraina, unitatea cu aliaţii şi partenerii noştri din NATO, precum şi consecinţele semnificative (ale agresiunii împotriva Ucrainei) despre care vorbim, sunt atât de importante şi arată că suntem absolut pregătiţi”, a mai spus Nuland la o audiere în cadrul Comisia de Relaţii Externe a Senatului SUA.

Oficialul de la Washington a spus că un eventual conflict militar Rusia – Ucraina va fi unul sângeros pentru ambele părți.

ADVERTISEMENT

Nuland a avertizat Rusia să nu ”își pună în aplicare planurile de a invada Ucraina”, menționând că ”o confruntare cu armata ucraineană modernă în comparație cu 2014 va costa mult sânge”.

”Există multe motive pentru care niciunul dintre noi nu ar dori să meargă la război. Războiul va fi foarte sângeros și dificil pentru Ucraina, dar va fi și foarte sângeros și dificil pentru Rusia.

ADVERTISEMENT

Rusia este mult mai mare, forțele sale sunt mult mai mari, dar Ucraina este acum mai bine pregătită decât era în 2014”, a adăugat oficialul SUA.

SUA avertizează Rusia: Poate exista și un răspuns militar în cazul unei invazii a Ucrainei

Înaltul diplomat de peste ocean a informat Congresul despre planul administrației Biden de a descuraja posibila agresiune rusă, la câteva momente după ce Biden și-a încheiat apelul video  cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Nuland a spus că răspunsul SUA față de Rusia, dacă aceasta va decide să invadeze Ucrainei, va fi ”mult mai dur” decât cel din trecut, venit după ce Moscova a anexat Insula Crimeea.

”Administrația pregătește măsuri din Ziua 1, măsurile din Ziua 5, măsurile din Ziua 10, dintre care cea mai extremă va include un răspuns militar”, a declarat Victoria Nuland, conform US News.

ADVERTISEMENT