Sport

Rușii au bombardat stadionul copilăriei lui Andriy Yarmolenko, starul de la West Ham! Cum arată terenul acum. Foto

Stadionul copilăriei lui Andriy Yarmolenko, atacantul ui West Ham, a fost bombardat de avioanele rusești, care au lăsat în urma lor un crater pe gazon și tribunele distruse.
12.04.2022 | 13:21
Rusii au bombardat stadionul copilariei lui Andriy Yarmolenko starul de la West Ham Cum arata terenul acum Foto
ADVERTISEMENT

Ucraina este invadată de armata Rusiei începând din 24 februarie, când Vladimir Putin a decis începerea unei „operațiuni speciale” în regiunea Donbas. Cu toate acestea, războiul s-a extins către multe alte zone și orașe din Ucraina, mii de civili murind în urma bombardamentelor rusești.

Stadionul clubului din copilăria lui Andriy Yarmolenko, distrus de forțele rusești

Stadionul clubului din Ucraina unde a copilărit Andriy Yarmolenko, atacantul de la West Ham, a fost distrus de un bombardament rusesc.

ADVERTISEMENT

Unele surse spun că ar fi vorba de o rachetă grea de 500 de kilograme, care a lăsat la mijlocul terenului un crater uriaș, adânc de aproximativ doi metri.

Vedeta „ciocănarilor” a crescut în orașul Chernihiv, aflat la nord-est de Kiev, după ce părinții săi s-au mutat din Leningrad (astăzi Sankt Petersburg).

ADVERTISEMENT

Yarmolenko și-a început cariera profesionistă în fotbal la Desna Chernihiv, după care a jucat pentru formaţiile Dinamo Kiev, Borussia Dortmund și, în cele din urmă, West Ham United.

Ce comunicat a dat Desna Chernihiv pentru distrugerea stadionului

Potrivit clubului Desna, stadionul “Iuri Gagarin” din Chernihiv fusese anterior bombardat de alte două ori. Echipa din prima ligă ucraineană a împărtășit imagini dramatice ale arenei cu o capacitate de 12.000 de locuri. Aceasta a fost construită în 1936, în timpul regimului sovietic.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat pe Instagram, Desna Chernihiv a scris în martie: „Este pentru a treia oară (!!!) când scuipații moscoviți au bombardat cea mai periculoasă infrastructură militară din oraș – stadionul clubului nostru de casă. […]

Vom reconstrui toate acestea și vom deveni și mai puternici, iar voi, „buni vecini”, veți trăi tot restul vieții cu asta!

ADVERTISEMENT

Împreună spre victorie! Poporul ucrainean este un front unit, acesta este pământul nostru!”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DesnaFC official (@desnafc)

Andriy Yarmolenko: „Este genocid pur”

Într-un interviu acordat la televiziunea ucraineană, Yarmolenko a descris invazia rusă îmtr-un mod revoltător . El a spus: „Este un genocid pur. Ei (n.r. – ruşii), pur și simplu, distrug poporul ucrainean.

Trag în civili, în copii, în femei. Cum este posibil așa ceva? Este, pur și simplu, oroare. Nu știu cum să-mi găsesc cuvintele. Am văzut ruși care țineau un concert. Cum reuşesc acești oameni să trateze totul ca pe ceva normal? 

Nu spun că toți oamenii din Rusia sunt răi. Cunosc mulți oameni care știu exact ce se întâmplă, știu cum reacționează ei la asta. Dar este clar că oamenii sunt uciși”.

Potrivit ONU, de la începutul războiului ruso-ucrainean (24 februarie), s-au înregistrat aproximativ 1.800 de victime în rândul civililor. Cele mai multe dintre victimele civile au fost cauzate de utilizarea armelor explozive, cum ar fi rachete și atacuri aeriene.

ADVERTISEMENT